avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presidentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presidentiala

buna ziua
in urma unui proces de divort la fondul acestuia s-a hotarat desfacerea casatoriei dintre mine si fosta sotie si incrediintarea minorei mie, adik tatalui pe motiv k am conditii si resurse necesare cresterii si educarii minorei in varsta de 5 ani, un alt motiv fiind lipsa mamei de langa minora aceasta fiind plecata in stainatate de cativa ani. fosta sotie a revenit in tara si a facut apel , in urma acesteia avand castig de cauza, adik s-a hotarat incrediintarea minorei catre dansa.unul dintre motivele pt care i sa incrediintat fetita fiind acela k a revenit in tara definitiv .am facut recurs la aceasta decizie dar am renuntat deorece intre timp am horat sa ne mai acordam o sansa insa nu a mers nici de data aceasta.fosta sotie a plecat din nou in strainatate iar minora este acum in grija bunicilor materni.asa k am horata sa introduc o alta actiune,ordonanata presidentiala. as dori sa stiu dak am vreo sansa pentru k imi doresc sa cresc fetita si cred k i-ar fi mult mai bine langa mine, adik tatal ei decat langa bunici
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:32, 4 Februarie 2009
Cererea de ordonanţă preşedinţială trebuie motivată de urgenţa situaţiei, iar soluţia dată prin ordonanţă este una provizorie. Prin urmare, pe această cale aţi putea obţine custodia doar pînă la soluţionarea cererii pe fond şi numai dacă viaţa, sănătatea sau dezvoltarea minorei ar fi puse în pericol prin convieţuirea ei alături de bunicii materni. O măsură provizorie.
Mergeti pe reincredintare, ca vine fosta in tara cand afla de ordonanta si va fi mult mai greu atunci.
Si sa aveti martori ca fata statea la bunici.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor niculaucarmen niculaucarmen in urma unui divort, copilul minor in varsta de 14 ani, rezultat in urma casatoiei a fost incredintt tatalui intrucat mama era plecata in Italia. Mama printr-o ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati_ma manitu manitu sunt intro situatie dificila si am nevoie urgent de niste sfaturi.am aflat ca fosta sotie a luat cu ea in strainatate fetita in varsta de 5 ani.aceasta din ... (vezi toată discuția)