avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog ajutati_ma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog ajutati_ma

sunt intro situatie dificila si am nevoie urgent de niste sfaturi.am aflat ca fosta sotie a luat cu ea in strainatate fetita in varsta de 5 ani.aceasta din urma ia fost incrediintata mamei pe motiv ca sotia o sa ramana in tara sa o creasca.insa dupa ce a obtinut copilul , a plecat in strainatate lasand micuta la binici.eu am aflat si am deschis o ordonanta presedentiala .
in seara asta am primit un telefon si am aflat ca a luat minora cu ea in italia.mai am vreo sansa sa imi mai vad copilul vreodata?ce trebuie sa fac?cum a putut sa scoata minora din tara fara acordul meu?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 21:51, 24 Martie 2009
Aveti drept de vizita?
Vi-l puteti exercita oriunde.
Daca aveti acest drept , era necesar si acordul dvs de vointa in vederea parasirii tarii .Doreste stabilirea definitiva in Italia ?
tin sa mentionez k eu am acum pe rol proces de reincrediintare minora nu ordonanta.c cai de atac juridice mai am ca sa a aduc fetita in tara.in legatura cu stabilirea ei in italia nu stiu exact dak doreste sa ramana definitiv acolo
daca aveti o sentinta judecatoreasca prin care ati stabilit un program de vizitare a minorului, puteti sa faceti o plangere penala in sensul art. 271' cod penal ( Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti ) :confused:
Sunteti sigur ca nu mai este in tara????
Din cate cunosc eu trebuie sa aiba imputernicire (procura) notariala pentru a putea sa paraseasca tara imperuna cu minorul.
Nu luati de buna ce am spus pentru ca nu sunt 100% sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presidentiala manitu manitu buna ziua in urma unui proces de divort la fondul acestuia s-a hotarat desfacerea casatoriei dintre mine si fosta sotie si incrediintarea minorei mie, adik ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate, dupa divort sflorin_1316 sflorin_1316 As vrea sa calatoresc in strainatate cu copilul meu minor. Dupa divortul din 2008, copilul mi-a fost incrediintat mie. Celalalt parinte nu l-a vizitatat ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)