avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

in urma unui divort, copilul minor in varsta de 14 ani, rezultat in urma casatoiei a fost incredintt tatalui intrucat mama era plecata in Italia. Mama printr-o cerere de reincredintare solicita incredintarea minorului ei si doreste sa-l ia in Italia cu ea intrucat are conditiile necesare cresterii si educarii minorului si aceasta este si dorinta copilului. In cererea de reincredintare trebuie sa solicit in introducerea actiunii sa mi se permita sa iau copilul in Italia????
Trebuie sa indic in introducerea cererii domiciliul din Italia unde urmeaza sa locuisca copilul impreuna cu mama???? Mama doreste sa ia copilul in Italia temporat intrucat a primit niste bani in avans pentru achizitionarea unui apartament in Romania si trebuie sa mai ramana in Italia o perioada pentru a achita datoria. Cum trebuie procedat pentru a nu intampina dificultati la vama, trebuie acceptul tatalui caruia i-a fost incredintat minorul pentru a trece de granita???
Intrucat copilul a plecat la bunicii materni pentru ca nu-si mai doreste sa locuiasca cu tatal, se poate cere reincredintarea prin ordonanta presidentiala???
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 09:40, 8 Iulie 2011
incercati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii
nu se poate pune in discutie o astfel de solutie, tatal refuza orice colaborare. Pt a sicana fosta sotie a intentat zeci de procese pe la toate instantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare copil Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul in care v-ati confruntat cu o astfel de situatie in practica, va rog sa imi dati un sfat. In urma cu doi ani a avut loc divortul clientei mele care ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)