avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare copil

In cazul in care v-ati confruntat cu o astfel de situatie in practica, va rog sa imi dati un sfat.
In urma cu doi ani a avut loc divortul clientei mele care lucreaza si locuieste in Italia de peste 4 ani. In urma acestui divort facut in lipsa ei, fetita minora a fost incredintata tatalui.
Azi mama doreste sa ii fie incredintata, mai ales ca fetita locuieste cu mama si invata in Italia.Tin sa precizez ca a iesit cu fata din tara cu o declaratie a tatalui data in fata notarului, ca poate calatori impreuna cu mama.
Intrebarea mea este cum se poate face o reincredintare de minor in situatia in care mama si fata locuiesc in Italia in mod stabil?O eventuala ancheta sociala unde ar trebui sa se faca?Mama ar trebui sa fie obligatoriu in tara ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:11, 23 Noiembrie 2009
Daca procesul de incredintare minor se desfasoara in Romania ancheta sociala se efectueaza la un domiciliu sau resedinta din Romania. Insa nu ar fi necesara daca tatl ar fi de acord cu incredintarea minorului mamei
Este necesara obtinerea unei hotarari judecatoresti prin care instanta sa reincredinteze minorul mamei. Pe baza hotararii se va stabili si obligarea parintelui caruia nu i-a fost incredintat minorul la plata unei pensii de intretinere in favoarea acestuia si da drepturi depline mamei asupra cresterii si educarii minorului. ;)
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntar la custodie florina1978 florina1978 fostul meu sot vrea sa renunte la custodia fiicei noastre in favoarea mea.cum putem face fara sa ajungen in judecata?multumesc. (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor niculaucarmen niculaucarmen in urma unui divort, copilul minor in varsta de 14 ani, rezultat in urma casatoiei a fost incredintt tatalui intrucat mama era plecata in Italia. Mama printr-o ... (vezi toată discuția)