avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntar la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntar la custodie

fostul meu sot vrea sa renunte la custodia fiicei noastre in favoarea mea.cum putem face fara sa ajungen in judecata?multumesc.
Cel mai recent răspuns: florina1978 , utilizator 10:41, 24 Iulie 2011
Minorul nu va poate fi reincredintat decat pe calea unei hotarari judecatoresti.
Dat fiind faptul ca tatal este de acord cu admiterea actiunii, intr-un termen -maxim doua finalizati actiunea.
Angajati avocat.
m ai exista si calea mediatorului, mergeti la mediator si daca sunteti ambii de acord se rezolva. va sfatuiesc sa incercati cu un mediator
Tot in tema asta, cred ca nu mai e nevoie sa deschid alt topic cu intrebarea mea. Am custodia copilului dar ne-am gandit si ne-am inteles impreuna ca o perioada mai lunga (de aproximativ 1 an) copilul sa stea cu fosta sotie. In acest caz trebuie facuta o intelegere la notar sau vreun alt fel de act? In cazul in care copilul pateste ceva in aceasta perioada, in responsabilitatea carui parinte sunt consecintele?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
CrisB, utilizator
Nu cred ca se rezolva ceva prin mediator si nici nu vad sensul.
Sa deschida tatal proces de reincredintare a minorului si apoi va exprimati in instanta vointa ca minorul sa ii fie incredintat.
Se va face si o ancheta sociala.
Tatal are nevoie de avocat si nu dvs.
va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra.si as vrea sa va explic un pic cum stau lucrurile ca vada ca stiti multe de asta.fetita mea a fost incredintata tatalui in urma divortului si din cauza ca eu sunt plecata din tara.fetita are acuma 11 ani si vrea sa vina la mine, dar tatal nu o lasa doar daca ii dau bani.situatia lui este foarte grea si fetita nu o ingrigeste prea bine.cand vine de la scoala el nu este acasa si fatita nu are mancare.la mine imi spun vecinii ca este vai de capul ei.eu nu am posibilitate sa-i dau bani, cum cere el.si ma doare pentru fetita mea.vecinii mi-ar veni de martori dar eu nu stiu cum sa incep. mi-a zis cineva ca daca pun o plangere la protectia copilului o i-au la ei pana ce se face o ancheta si eu nu vreau fata mea in un centru de copii.va rog sa ma ajutati cu un sfat.ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Reicreditarea minorei florina1978 florina1978 in 2005 m-am divortat de fostul sot si fetita noastra sa dat la tatal ei.eu locuiesc in spania si am un sot si un copil aici. acuma fetita are 11 ani si nu mai ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorului la tata fam. divortata avand o minora de 9 ani an custodia mamei iar an prezent este an custodia tatalui pt. ca mama a lasato de mai multe ori la tata deoarece ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor ayna1 ayna1 Am custodia unei minore de 13 ani.Din diferite motive doreste sa ramana in tara alaturi de celalat parinte.Ce trebuie facut in cazul in care se deschide ... (vezi toată discuția)