avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reicreditarea minorei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reicreditarea minorei

in 2005 m-am divortat de fostul sot si fetita noastra sa dat la tatal ei.eu locuiesc in spania si am un sot si un copil aici. acuma fetita are 11 ani si nu mai vrea sa stea la tatal ei. va rog sa ma ajutati ca fetita mea este disperata si nu mai supotra sa stea cu tatal care nu o ingrijeste si nu-i da voie sa viziteze bunici maternali si nici pe mine( fiind mama ei) in sentinta de divort la mine nu imi da nici un drept de vizita si nu specifica nimic de cand pot sa o vad, doar obligatia de platit o pensie alimentara.fetita mea m-a sunat ieri, si plangand mi-a zis ca nu mai poate sa stea cu tatal, ca o pune la munca si nu ii face de mancare.ea a mers la cineva de la primaria dein sat si i-a spus tot si acuma nu stiu cuma sa procedez.ei locuiesc in jud. Salaj.ajutati-ma va rog. multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:06, 25 Iulie 2011
1.Instanta nu a stabilit in cadrul actiunii de divort un program de vizita al minorei pentru ca nu ati formulat o cerere in acest sens.
Mai mult decat atat, aveati posibilitatea ca ulterior pe cale separata sa formulati oricand o actiune de stabilire relatii personale cu minora.
2.Avand in vedere situatia expusa, este necesar sa formulati o actiune de reincredintare a minorei.
Pentru admiterea unei astfel de actiuni, este necesar sa probati pe de o parte, ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat, iar pe de alta, ca puteti oferi minorei conditii optime de crestere si educare .
Probe: inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, ancheta sociala, ascultarea minorei ( aceasta urmand a fi ascultata de instanta cu privire la optiunea ei privind reincredintarea).
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntar la custodie florina1978 florina1978 fostul meu sot vrea sa renunte la custodia fiicei noastre in favoarea mea.cum putem face fara sa ajungen in judecata?multumesc. (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)