avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COPIL

Buna ziua, in urma unei relatii de concubinaj am dat nastere unei fetite. Acum am procesul pentru custodia copilului, dar intentia mea este sa plec din tara definitiv. El a cerut program de vizita. Cum pot sa plec din tara, dupa ce am custodia copilului, daca el are program de vizita? Se poate fara sa fiu data in judecata de catre tatal copilului?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:56, 26 Octombrie 2009
Buna ziua,din pacate fara acordul tatalui nu puteti face nimic,doar daca tatal este de acord desi nu vad cum avand in vedere ca cere drept de vizite............doar daca stiu si eu ajungeti la o intelegere.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
YUKI, utilizator
Se poate ajunge la o intelegere, in sensul in care veti trimite fetita inapoi in tara, pentru a petrece timp cu tatal ei sau tatal o poate vizita acolo unde vetil ocui, daca isi va permite.
Va trebuie acordul mentionat intr-o procura notariala , pentru a nu exista probleme cu privire la dreptul de vizita , dupa cum au mentionat si colegii mai sus.
(discutam de stabilirea unui domiciliu in strainatate).

Sau, o varianta ar fi , specificand dorinta dumneavoastra de a pleca din tara , sa fie apreciat interesul minorului , iar programul , desfasurat in consecinta (existand posibilitatea tatalui , spre exemplu , de a-l lua in vacanta , in Romania).
Aceasta ar fi realitatea.
Si , in vederea aprecierii interesului minorului ,e corect sa fie cunoscuta de catre instanta de judecata(pentru acest element necunoscut poate fi ceruta reincredintarea , de catre tata).
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In cazul in care tatal solicita un program de vizitare al minorei si instanta il va acorda la domiciliul sau, plecarea dv. definitiva din tara nu va putea avea loc cu minora, deoarece tatal copilei poate sa introduca plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. Se poate insa, in aparare, sa solicitati instantei ca programul de vizitare sa aiba la domiciliul minorei, astfel chiar daca va fi pronuntata hotararea, tatal poate oricand sa o viziteze pe minora acolo unde veti locui, in strainatate.
Va recomand sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in acest dosar. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)