avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rog raspuns- iesire din tara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rog raspuns- iesire din tara minor

am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol de 6 ani cu o minora dar nu a contribuit niciodata la cresterea si educarea ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:05, 15 Martie 2012
Pentru a pleca din tara cu minora fara acordul tatalui va adresati instantei ori pt ca hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul tatalui, ori cereti ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca fata de copil si veti iesi cu acea hot cand va deveni definitiva si irevocabila
daca tatal e trecut in certif de nastere si nu aveti custodia exclusiva a copilului stabilita de vreo instanta judecatoreasca eu va recomand o actiune in exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, ca sa nu aveti probleme nici cu plecatul in strainatate nici alte prostii
Din topicul deschis anterior de dvs.( exercitarea autoritatii parintesti), rezulta ca aveti deja pe rol o actiune prin care ati solicitat ca instanta sa dispuna ca exercitarea autoritatii parintesti sa va apartina doar dvs.si ca locuinta minorei sa fie stabilita la domiciliul dvs..
Prin urmare, daca veti obtine o astfel de hotarare si aceasta va ramane definitiva si irevocabila, atunci veti putea parasi tara fara acordul tatalui minorei.
Ulterior ramanerii definitive si irevocabile a hotararii, veti putea efectua formalitatile necesare obtinerii pasaportului pentru minora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti luminita1982 luminita1982 buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea fostului concubin luminita1982 luminita1982 buna ziua sunt in proces pt exercitarea autoritatii exclusiva cu tatal minorei de 7 ani dintro relatie de concubinaj acesta este de 6 ani inchis pt viol cu o ... (vezi toată discuția)