avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate cristiano65

Activitate cristiano65

Stimati avocati,ma numesc Balan Cristian din iasi,44 ani,in prezent fara ocupatie(nu gasesc)doresc in pragul disperarii,o consultanta gratuita prin e-mail,sau sa merg direct la un birou de avocat,doar daca timpul acelui onorat avocat il va permite;va voi explica in mare grava mea problema,care nu vreau sa ma ajunga in pragul disperarii,deoarece am un copil minor de 6 ani si traim doar din salariul sotiei de 700 ron.
In anul 2006,28 iunie am plecat din aeroportul otopeni spre milano insotind 2 copii din republica moldova ce mergeau la parintii lor in vacanta,doar ca aveau pasapoarte false facute de catreo ruda de-a lor,cind am ajuns la aeroportul din milano(malpensa)dupa controlul efectuat am fost arestat cu acuzarea de intrare ilegala a celor 2 copii pe teritoriul italian,neavind cum sa ma apar de totalitatea infractiunii,am primit o pedeapsa de 4 ani si 2 luni si o amenda de 22.999,16 euro,conform hotaririi tribunalului din orasul Busto arsizio:in ianuarie 2007 in urma apelului catre curtea de apel din Milano,am ramas la o pedeapsa definitiva de 4 ani si aceasta amenda.
In luna august 2007 am inaintat catre ministerul de justitie italian cererea de transferiment a executarii pedepsei cu inchisoarea intr-un penitenciar din Rominia,conform conventiei de la Strasburg.Dupa 2 ani mai exact in 23 iunie 2008 am primit instiintare de la curtea de apel din Bucuresti ca mi-a fost aprobata cererea de transferiment in rominia,dar mai intii trebuia sa mai astepet inca citeva luni ca sa poata deveni acea sentinta de la Bucuresti definitiva;
Dar eu din luna ianuarie 2009 am fost admis de catre conducerea penitenciarului din orasul Viterbo (unde imi ispaseam pedeapsa)la beneficiul art.21 adica lucram in regim de semilibertate,acest privilegiu avindul doar detinutii cu un comportament total schimbat,la aceasta masura au lucrat o echipa de educatori,psihologi,asistenti sociali,din partea conducerii penitenciarului,etc.
Pentru acest motiv in 12 februarie 2009 am inaintat catre ministerul justitiei din italia si rominia anularea transferimentului si de a-mi continua terminarea pedepsei tot in acel penitenciar (Viterbo) din Italia,din motive atit financiare,sociale dar si aceea de a evita plata amenzii de 23 000 de euro,o suma imensa de a putea fi platita la noi in rominia de catre un cetatean de rind,care sta cu chirie,deci eu mi-am executat pedeapsa in intregime pe teritoriul Republicii Italiene si dupa codul penal italian,eliberindu-ma conditional dupa ce-am executat 3/4 din 4 ani,adica pina pe 14 /11 /2009.Dar astazi 23/02/2010 curtea de apel din Bucuresti mi-a trimis somatia ( comunicarea) din dosar nr.1448/2/2008 (523/2008) in care ma anunta ca am termen de 3 luni pentru a plati aceasta amenda daca nu va fi transformata prin pedeapsa cu inchisoare.
Acum vreau sa intreb un onorat avocat daca eu trebuie sa platesc aceasta amenda tinind cont ca nu am mai fost transferat in rominia deci nu a fost dusa la indeplinire sentinta romineasca si nici transferimentul,va rog din inima sa ma ajutati printr-o consiliere sau sa-mi trimiteti o adresa unde sa ma adresez cu titlu gratuit,pentru care va multumesc anticipat si cu rspect.Cu stima Balan Cristian
Buna ziua stimati avocati,locuiesc in Iasi intr-un bloc de 54 de garsoniere si 6 apartamente cu 2 camere(transformate din garsoniera +anexa-uscator).Presedintele de asociatie nu este din cadrul asociatiei de locatari,este un sarlatan care a abuzat de mai multe ori de locatari,dar acum abuzurile au inceput sa creasca,de aceea dorim sa ne infiintam precum asociatie de proprietate doar scara noastra,ce trebuie sa facem si ce3 conditii sa indeplinim?este posibil ca eu sa consum 2 mc de apa rece si sa platesc 6?la fel si cu apa calda,ni se spune si ne trece precum recuperare de la ceilalti locatari precum pierderi,daca unui locatar nu i se poate citi apometrul,nu i se imparte noua celorlalti locatari,sau daca cineva a avut 2 ore de pierdere a apei in apartament,duoa apometru,tot noua ni se imparte acea pierdere si cite altele,cine ii poate lua la intrebari,fara a primi MITA_SPAGA:va multumesc anticipat,cu stima si respect CRISTIAN,