avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda in Italia - executare in Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda in Italia - executare in Romania

Stimati avocati,ma numesc Balan Cristian din iasi,44 ani,in prezent fara ocupatie(nu gasesc)doresc in pragul disperarii,o consultanta gratuita prin e-mail,sau sa merg direct la un birou de avocat,doar daca timpul acelui onorat avocat il va permite;va voi explica in mare grava mea problema,care nu vreau sa ma ajunga in pragul disperarii,deoarece am un copil minor de 6 ani si traim doar din salariul sotiei de 700 ron.
In anul 2006,28 iunie am plecat din aeroportul otopeni spre milano insotind 2 copii din republica moldova ce mergeau la parintii lor in vacanta,doar ca aveau pasapoarte false facute de catreo ruda de-a lor,cind am ajuns la aeroportul din milano(malpensa)dupa controlul efectuat am fost arestat cu acuzarea de intrare ilegala a celor 2 copii pe teritoriul italian,neavind cum sa ma apar de totalitatea infractiunii,am primit o pedeapsa de 4 ani si 2 luni si o amenda de 22.999,16 euro,conform hotaririi tribunalului din orasul Busto arsizio:in ianuarie 2007 in urma apelului catre curtea de apel din Milano,am ramas la o pedeapsa definitiva de 4 ani si aceasta amenda.
In luna august 2007 am inaintat catre ministerul de justitie italian cererea de transferiment a executarii pedepsei cu inchisoarea intr-un penitenciar din Rominia,conform conventiei de la Strasburg.Dupa 2 ani mai exact in 23 iunie 2008 am primit instiintare de la curtea de apel din Bucuresti ca mi-a fost aprobata cererea de transferiment in rominia,dar mai intii trebuia sa mai astepet inca citeva luni ca sa poata deveni acea sentinta de la Bucuresti definitiva;
Dar eu din luna ianuarie 2009 am fost admis de catre conducerea penitenciarului din orasul Viterbo (unde imi ispaseam pedeapsa)la beneficiul art.21 adica lucram in regim de semilibertate,acest privilegiu avindul doar detinutii cu un comportament total schimbat,la aceasta masura au lucrat o echipa de educatori,psihologi,asistenti sociali,din partea conducerii penitenciarului,etc.
Pentru acest motiv in 12 februarie 2009 am inaintat catre ministerul justitiei din italia si rominia anularea transferimentului si de a-mi continua terminarea pedepsei tot in acel penitenciar (Viterbo) din Italia,din motive atit financiare,sociale dar si aceea de a evita plata amenzii de 23 000 de euro,o suma imensa de a putea fi platita la noi in rominia de catre un cetatean de rind,care sta cu chirie,deci eu mi-am executat pedeapsa in intregime pe teritoriul Republicii Italiene si dupa codul penal italian,eliberindu-ma conditional dupa ce-am executat 3/4 din 4 ani,adica pina pe 14 /11 /2009.Dar astazi 23/02/2010 curtea de apel din Bucuresti mi-a trimis somatia ( comunicarea) din dosar nr.1448/2/2008 (523/2008) in care ma anunta ca am termen de 3 luni pentru a plati aceasta amenda daca nu va fi transformata prin pedeapsa cu inchisoare.
Acum vreau sa intreb un onorat avocat daca eu trebuie sa platesc aceasta amenda tinind cont ca nu am mai fost transferat in rominia deci nu a fost dusa la indeplinire sentinta romineasca si nici transferimentul,va rog din inima sa ma ajutati printr-o consiliere sau sa-mi trimiteti o adresa unde sa ma adresez cu titlu gratuit,pentru care va multumesc anticipat si cu rspect.Cu stima Balan Cristian
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 15:06, 1 Aprilie 2010
ne pare rau penrtu situatia dvs.. dar exista o decizie definitiva prin care sunteti obligat sa platiti amenda.. doar daca faceti dvada ca prin activitatea desfasurata de dvs in penintenciarul din italia ati achitat contravaloarea amenzii e ok.. va putem ajuta
Din nefericire este vorba despre o santinta definitiva,care nu cred ca mai poate fi atacata in vreun fel.decat daca ar exista motivele legale pentru introducerea unei cereri de revizuire sau a unei contestatii in anulare.
Pentru ca cineva sa isi dea seama ,in ce masura ,pot fi folosite aceste ultime cai de atac,ar trebui sa consulte dosarul cauzei.
Pe de alta parte,vedeti poate exista posibilitatea formularii unei cereri,prin care sa vi se esaloneze plata datoriei.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema acum 14 ani mia fost omorat fratele dar nu a luat nimeni masuri,acum pe mine mar interesa sa redeschid cazul se poate face dupa 14 ani de zile,si totodata sunt student la drept anul 1 pot rezolva chiar eu cazul sau pot practica dreptul daca tatal meu este arestat??va multumesc mult
Faceti toate demersurile catre politie,daca aveti elemente noi.
In privinta aceasta puteti apela si la jutorul unor detectivi particulari specializati.
Singur nu aveti nici timpul si nici mijloacelle necesare,iar in privinta cunostintelor de drept,mai aveti de asteptat pana sa le dobanditi.
Simplul fapt ca sunteti student in anul I,este putin cam insuficient
Daca Dnv. ati cerut anularea cererii de transferiment in penitenciarul din Romania competinta Statului roman ar fi trebuit sa inceteze imediat si, in consecinta, sa nu mai emita nici o sentinta intrucit urma ca Dnv. sa va terminati pedeapsa in penitenciarul din Viterbo (chiar si transformarea pedepsei pecuniare in zile de detentie detentie - in italiana "ragguaglio"). Parerea mea este ca puteti ataca sentinta romaneasca prin contestatie in anulare.Cum a spus dl. moderator trebuie vazut bine dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare in romania si prins in italia marius marian marius marian buna seara am o nelamurire as dori sa stiu ce sar intimpla in continuare dupa ce am avut o condamnare cu fratele meu in 2007 si judecata in lipsa care a fost ... (vezi toată discuția)
Inchisoare lute lute deci am doua fapte: 1-prima fapta furt de buzunare savirsita in martie 2008 la care sentinta definitiva a fost luna trecuta adica februarie 2010 de 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)