avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Focuss

Activitate Focuss

In timpul desfasurarii unei anchete in care erau implicati infractori , in cadrul careia trebuia sa interactioneze cu ei , acestia l-au inregistrat audio , dupa care au efectuat denuntul , predand procurorului inregistrarea (un card ,fara a preda si aparatura cu care au facut acea inregistrare) ,sperand ca li se va reduce pedeapsa considerabil .A fost arestat 64 de zile ,dupa care a fost pus in libertate,cu interzicerea de a parasi tara si de a exercita profesia de politist. Este acuzat de instigare neurmata de executare la furt calificat cu consecinte deosebit de grave prevazut de art.25 C pen. raportat la art 208,209 aliniat 1, 2 litera i si aliniat 4C pen. cu aplicatie art.29 C pen. Am cerut expertizarea inregistrarilor care este pe rol la I.N.E.C.
A s vrea sa stiu in ce conditii se interzice "exercitarea functiei de politist" in cazul cand un politist este inculpat.
Dupa cum bine se stie soferii de camioane , utilitare , chiar si multi cu autoturisme dispun de statii emisie-receptie. 90% aceste statii sunt folosite pentru a se informa despre existenta pe sosele a echipajelor de politie , radare, RAR etc. Pentru ei nu exista lege care sa interzica anuntarea echipajelor de politie. Parerea mea este ca nu au baza legala pentru a te amenda ptr folosirea "blitzurilor". Poti justifica ca ai salutat un prieten.:)
Bunicii mei au fost deportaţi din Durostor, lăsand in urmă ca şi mulţi alţii case şi hectare de pamant cu grâne neculese, hambare pline şi agoniseli de generaţii. Am avut doua dosare, unul s-a solutionat in intregime, dar din cel de-al doilea, am primit prima tranşa in 2006, urmand ca restul de 60% sa primim in cursul anului 2007. Nu am primit nimic. S-a extins despagubirea si pentru pomii fructiferi din gospodarii, pentru care s-au mai facut 2 dosare, dar nu am primit nimic.Matusa mea a trimis nenumarate scrisori la ANPC Bucuresti, la ministere, dar fara nici un rezultat.Cineva aspus ca nu au fost bani alocati de guvern pentru aceste despagubiri. Este posibil, dupa ce statul bulgar a platit aceşti bani statului roman? Nu s-a ţinut cont de dobânda care ar fi trebuit s-o primim pentru nici un dosar. Va rog sa-mi dati un sfat , nu mai stim unde sa apelam