Am uitat sa va intreb ceva relativ important care stiam si as dori sa stiu daca e adevarat ...
exista vreo limita de ani de casatorie in care bunurile persoane raman bunuri personale ? Din auzite am aflat chestii de genul 2 ani .. 10 ani .. 20 de ani ...
Am auzit de un caz in care dupa peste 20 de ani de casnicie desi a fost bun cumparat de unul din soti inaintea casatoriei ... la moartea acelui sot ... celalalt sot cu rudele sotului decedat au impartit bunul jumi juma ( in cazul decesului e alta lege fata de divort/partaj ? )
Deci indiferent daca exista sau nu minor .. sau orice alta situatie .. bunurile proprii achizitionate inaintea casatoriei ( teren .. casa .. masina .. etc ) .. raman bunuri proprii si sotia nu poate cere decat despagubiri financiare ( sume de bani ) pentru diverse imbunatatiri aduse acestor bunuri proprii ( spre exemplu ... TV nou sau cine stie ce alte bunuri cumparate de ea ) sau cel mult returnarea acestor bunuri ....
Momentan detin teren + casa + masina, toate pe numele meu.
In viitorul apropiat ma voi insura.
Doresc sa stiu daca in cazul unui divort ( fie ca exista sau nu copil minor ) exista vreo sansa ca sotia sa poate sa obtina la partaj unul din aceste bunuri sau macar o cota parte.
In ce conditii poate sa obtina si ce ? Ce se poate face sa previn acest lucru ?
Mai mult .. din cate am inteles orice bun care l-as primi in uma unei mosteniri sau ca si donatie in timpul casatoriei nu se pune la aceea masa partajabila. E adevarat ? Sunt exceptii in care s-ar pune ?