avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate AdiBorodi

Activitate AdiBorodi

Veluxul este geamul de pe acoperișul de la mansarda
Bună ziua. La o asociație de proprietari, dacă apar infiltratii din cauza veluxului de la mansarda, cine trebuie sa facă reparația, proprietarul sau asociația? Precizez ca a fost montat din construcție, nu ulterior de către proprietar. Va mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Atestat administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Tocmai am venit de la Prmaria Cluj-Napoca. Am discutat cu inspectorii de la Asociatiile de Proprietari si mi-au spus ca Atestatul obtinut in baza Legii 230 ramane valabil in continuare; doar cei ce vor sa-si obtina atestat nou va trebui sa o faca in baza noii legi (calificare, innoire la 4 ani etc.)
Răspuns la discuția Locatar cu probleme psihice
Multumesc mult pt raspuns. Stiu care sunt atributiile administratorului, dar la blocurile unde sunt eu administrator nu sunt de at eu remunerat si toata lumea ,,stie'' ca administratorul face tot (asa s-a obisnuit prin zona: eu am preluat doar dec1 an si jumatare). Puteti sa ma ajutati cu sfaturi ce ar trebui facut in acest caz, din partea asociatiei, indiferent ca sunt eu sau presedintele?

ynocentta a scris:

Daca sunteti administartor de imobil,inseamna ca obligatiile dv sunt concret prevazute in dispozitiile in vigoare,CIM si fisa postului
Dv aveti atributii strict in problemele de administrare parte comuna imobil de locuit in comun
Conform dispozitii in vigoare,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care detine competenta sa se implice in limitele legal prevazute pentru solutionare probleme.dispute.litigii existente intre locatari
Dv ca administrator de imobil nu detineti calitatea de reprezentant legal ,nu detineti stampila asociatiei de proprietari
Dv ca administrator de imobil solicitati locatarilor sa se adreseze pentru demersuri direct presedintelui de asociatie

Răspuns la discuția Locatar cu probleme psihice
Protectia copilului nu cred ca mai are treaba, deoarece are peste 40 ani
Buna ziua.
La unul din apartamente avem un locatar cu probleme psihice care, de o vreme, a inceput sa agreseze verbal locatarii, uneori sa arunce cu obiecte si face multa galagie. Tutorelui i s-a atras atentia, dar spune sa ne vedem de treaba ca ,,fata mai vorbeste, dar ce sa-i faca''. Unii locatari spun ca nu-i da medicamentele si nici nu vrea sa o interneze. Oamenilor le e frica sa nu lase gazul pornit sau, doamne fereste, sa dea foc la ceva. Locatarii mi-au solicitat sa i-au masuri in aceasta privinta. Puteti sa ma ajutati / sfatuiti cu ce ar trebui sa fac ca adminstrator sau daca asociatia poate face ceva in acest sens?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Atestat administrator
ynocentta a scris:

Exista aprecieri diferite referitor la valabilitate atestat administrator imobil persoane fizice
Sunt autoritati locale care merg pe logica ca atestatul cu valabilitate nelimitata a fost eliberat in temeiul disp L nr 230/2007 si dupa abrogarea acesteia administratorii de imobil sunt obligati sa parcurga cursul de perfectionare pentru obtinere atestat profesional in temeiul disp L nr 196/2018



In caz ca nu vom afla sigur, voi mai merge o data la primarie.
Răspuns la discuția Atestat administrator

Bloc Expert a scris:

Un atestat care a fost emis pe durata nelimitata nu poate fi valabil pe o durata de 4 ani. Acolo se face referite la cei care obtin atestate de acum incolo, ca orice lege actioneaza pentru viitor, nu retroactiv.
Cu siguranta, de acum incolo, cei care au atestat nelimitat vor trebui sa posede si certificatul de calificare..


Mi se pare logic ce spuneti. Multumesc pt. raspuns.
Răspuns la discuția Atestat administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc.
Răspuns la discuția Atestat administrator
Scuze, din viteza m-am incurcat la nr legii.
Asta m-a jirat si pe mine: am mers cu atestatul in mana si mi-au spus ca e valabil desi legea spune ca se reinnoieste la 4 ani.
Stiti cumva care sunt procedurile de reinnoire?