avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate emi69aki

Activitate emi69aki

Discuție SINDICATE
Pot sindicatele sa presteze servicii de consiliere, training, mediere de incheiere de contracte de tichete de masa, etc? Pot incheia contracte de prestari servicii cu SRL-uri?
Multumesc frumos lui "n53" pentru atentia acordata problemei mele. Procesul s-a deschis in termen, dar s-a dispus trimiterea in judecata a chiriasului si nu a proprietarului apartamentului. Timp pierdut...apoi s-a cautat proprietarul prin adrese catre primarie, fiostul ICVL (care nu se stia daca mai exista sau nu)...apoi s-au schimbat avocatii...alt timp pierdut...In final s-a deschis proces impotriva prorietarului. Este drept ca sentinta data nu a fost afisata (la avizier) sau comunicata in vreun fel proprietarilor. Stim doar ca ne-am trezit la intretinere cu aceste sume (prescrise prin sentinta, dupa spusele d-lui administrator), sume pe care trebuie sa le suportam noi, ceilalti proprietari. Am discutat si cu d-na presedinta a asociatiei, dar dansa nu stia de nici o hotarare a Comitetului Executiv prin care sa se treaca aceste sume la intretinere (de altfel dansa mi-a spus ca nici nu s-a tinut nici o sedinta)

Cu multumiri pentru intelegere
emi69aki
Buna ziua,

Blocul nostru are 4 scari: A, B, C, D, iar asociatia este formata din scarile A, B, D, scara C desprinzandu-se si facand o asociatie separata.

La scara B exista un apartament in propritatea Primariei, apartament care a fost inchiriat unei familii care incepand cu iunie 2006 nu a mai platit intretinerea, cumuland datorii de ordinul zecilor de mii de lei.

Asociatia nostra a dat in judecata mai intai chiriasul, apoi proprietarul, judecata intinzandu-se pe mai multi ani. Astfel ca la terminarea ei, sentinta data de judecatori da castig de cauza asociatiei impotriva proprietarului, cu mentiunea ca sumele cuprinse in perioada iunie 2006-februarie 2007 se prescriu in baza Codului Fiscal (cum ca datoriile mai mari de 5 ani se prescriu)

Pana aici, toate bune si frumoase, inteleg sa pierdem niste bani, dar nu mi se pare normal ca aceasta suma prescrisa sa mi se treaca la intretinere (per mp) ca sa o platesc eu ca proprietar.

Noi am achitat in timp toate facturile la utilitati (si pentru acest apartament 95) din fondul de rulment si platind intretinerea luna de luna, mi se pare absurd ca acum asociatia sa recupereze aceste pierderi (intretineri neplatite) tot de la cei buni platnici.

Exista un articol de lege prin care eu ca proprietar sa fiu obligata sa platesc restantele altor prorietari? Atunci nu mai platesc nici eu intretinerea si sa plateasca ceilalti prorietari!

De altfel, Administratorul sustine ca exista o hotarare judecatoreasca in acesta problema (Hotarare pe care nici macar nu a afisat-o la avizier). Eu una nu cred ca o instanta judecatoreasca ma poate obliga pe mine proprietar, sa platesc restantele altuia. Este drept ca poate considera acele sume prescrise ca pierderi, dar nu sa le recupereze asociatia de la ceilalti proprietari.

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.,
Discuție Bilant 2009
Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? Si daca da, care este termenul de depunere? Daca ar fi asa, inseamna ca persoanele juridice care nu sunt inregistrate la Reg. Com (gen sindicate, asociatii, etc) depun in continuare la Administratie?
Cu multumiri