avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate Augusta2010

Activitate Augusta2010

Cand se recalculeaza chiria ANL pentru titularii de contract care au implinit 35 de ani si care au contracte incheiate de mai mult de 5 ani? Fix la implinirea varstei de 35 de ani sau la urmatoarea prelungire a contractului ?
Studiind legea, (art 8, alin. 4 si 5) din Legea nr. 152/1998) ar rezulta, dupa parerea mea, ca doar la urmatoarea prelungire pe inca un an a contractului. Sunt unele primarii, insa, care aplica majorarea exact de la data implinirii a 35 de ani de catre titular.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Am marea rugaminte de a ma ajuta cu un raspuns:
La calculul chiriilor pentru locuintele sociale se ia in considerare, potrivit Legii Locuintei, venitul net lunar, calculate pe ultimele 12 luni, pe familie, asa incat nivelul chiriei nupoate depasi 10% din acesta.
Normele metodologice la aceasta lege prevad ca in vederea incheierii contractului de inchiriere beneficiarii de repartitii vor prezenta declaratie si adeverinta de venit net lunar realizat pe ultimele 12 luni pentru fiecare membru de familie care realizeaza venituri.
Intrebarea mea este: Se iau in calcul strict veniturile realizate (venit salarial, pensii diverse, venit din activitati independente, somaj) sau si alte forme de venit cum ar fi alocatia de stat pentru copii, indemnizatia de crestere a copilului, alocatia de hrana, stimulentul de insertie, pensia de intretinere etc.?
Multumesc mult pentru raspuns!
Se da in judecata Serviciul Fiscal al unui oras, in vederea recuperarii taxei de poluare. Intampinarea, insa, vine din partea Administratiei Judetene a Finantelor Publice, care considera ca are calitate procesuala pasiva intrucat serviciul fiscal este in subordinea acesteia, potrivit HG 520/2013.
Totusi, potrivit art. 56 alin. 2 din Noul CPC, pot sta in judecata si alte entitati, fara personalitate juridica, daca sunt constituite potrivit legii. Deci si serviciile fiscale pot sta in judecata (de altfel, nici AFP-urile nu aveau personalitate juridica).
Ce conduita poate sa aiba reclamantul mai departe avand in vedere aceasta situatie?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am inteles ca proprietarii terenurilor date in arenda trebuie sa plateasca CASS.
A, B si C sunt coproprietarii unui teren. Cu acordul verbal al celorlalti doi, C da terenul in arenda, fiind titularul contractului si beneficiind singur de toate avantajele, dar asumandu-si si toate obligatiile ce deriva din contract.
Daca A nu are niciun beneficiu in urma contractului, ii este afectata calitatea de coasigurat, prin prisma faptului ca totusi este coproprietarul unui teren dat in arenda? Da da, ce ar putea face pentru a fi in continuare coasigurat? (Cu exceptia renuntarii la calitatea de coproprietar.)
Mentionez ca A nu are, practic, niciun venit.
Multumesc anticipat!
Instanta mi-a solicitat printr-o adresa, sub sanctiunea anularii cererii de chemare in judecata, sa depun inscrisuri doveditoare, in termen de 10 zile de la primirea comunicarii. Daca eu am primit comunicarea in 3 decembrie care este ultima zi de depunere a inscrisurilor, 12 decembrie (calculat calendaristic) sau 16 decembrie (calculat dupa art. 181 NCPC)?
Răspuns la discuția Restituirea taxei de poluare
Nu, nu am depasit!
Buna ziua!
Pentru ca vreau sa intreprind demersurile pentru recuperarea taxei de poluare platita in 2008, as avea nevoie de cateva raspunsuri la intrebarile mele:
1. Care sunt institutiile impotriva carora trebuie sa depun cererea de chemare in judecata?
2. Care este cuantumul taxei de timbru si a timbrului judiciar?
3. Care este baza legala pentru a putea solicita dobanzi de la data platii taxei si actualizarea sumei cu rata inflatiei?
4. Mai este necesara procedura prealabila, adica sa depun initial cerere catre administratia financiara unde am platit taxa?

Multumesc anticipat!
Imi spune cineva care va fi salariul unei persoane care se va angaja la o primarie pe postul de inspector, grad profesional asistent, treapta de salarizare 2, vechime in munca peste 10 ani?
Multumesc mult!
Mama a plecat de 2 saptamani si locuieste la mama ei. Intentioneaza sa divorteze. Ii interzice sotului sa-i vada pe copii. Sotul chiar nu poate face nimic??? El nu are niciun drept?
Ma gandeam ca se incadreaza aici:
Art. 307 Cod Penal. - Nerespectarea mãsurilor privind încredintarea minorului

Al. 1 Retinerea de cãtre un pãrinte a copilului sãu minor, fãrã consimtãmântul celuilalt pãrinte sau al persoanei cãreia i-a fost încredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amenda.

Mai mentionez ca mama nu-i raspunde tatalui la telefon, si nici nu-l lasa sa-i vada pe copii.