avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui

Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie se poate indrepta? Fapta mamei este infractiune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:58, 24 August 2010
buna seara
daca are motive bine intemeiate nu este infractiune ,asa ca tata in principal o poate cauta si afla motivele de ce a plecat de acasa si apoi poate lua legatura cu un avocat ...
bafta
av daniela
Parasirea domiciliului conjugal nu este infractiune,deci nu este pedepsita.
;)
Ma gandeam ca se incadreaza aici:
Art. 307 Cod Penal. - Nerespectarea mãsurilor privind încredintarea minorului

Al. 1 Retinerea de cãtre un pãrinte a copilului sãu minor, fãrã consimtãmântul celuilalt pãrinte sau al persoanei cãreia i-a fost încredintat minorul potrivit legii, se pedepseste cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amenda.

Mai mentionez ca mama nu-i raspunde tatalui la telefon, si nici nu-l lasa sa-i vada pe copii.

Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
Augusta2010, utilizator
buna seara
ati mers prea departe, este vorba de nerespectarea de un parinte a unei hotarari de incredintare a unui minor fata de celalalt parinte ,dar dvs nu aveti nici un fel de hotarare asa ca ce nu a respectat sotia ?
av daniela
Nu se poate incadra in articolul invocat de dvs. deoarece acesta se refera la nerespectarea unei hotarari judecatoresti de incredintare a minorului,ceea ce presupune ca parintii sa fie divortati,iar parintele caruia i-a fost incredintat copilul sa impiedice pe celalalt de a avea relatii personale cu minorul.
Ori dvs nu aveti o astfel de hotarare si deci sotia dvs nu poate fi acuzata de infractiunea prevazuta de art.307 C.pen.;)
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)