avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate Andrici

Activitate Andrici

Răspuns la discuția examen magistratura
"conteaza ce faci dupa licenta"

Vreau la INM si sper sa nu se schimbe conditiile de admitere, din "licentiat in drept" sa fie ceva de genul "...cu 240 de credite".
Asta cred si eu, dar mergand la spiru casig 2 ani (la UB voi face 5 ani - ID), ca sa nu mai vorbesc de finante - la UB este 500 euro/an, iar la spiru - 9 milioane.
Dar, dupa cum mi-au zis mai multi, nu e neaparat sa-mi sustin licenta la spiru.
Răspuns la discuția Dupa admitere...
Ei chiar batranica rau nu sunt, eu zic ca mai am timp de inca o facultate si mai departe.... Asta, daca pun osul la treaba
Răspuns la discuția Dupa admitere...
"cam multe griji pt. un licean"

Mai eu credeam ca voi aveti nevoie de probe inainte de a trage concluzii... Grijile nu sunt de licean, ci de om batran, care vrea sa apuce alt drum :)

"Dar dacă te deranjează nu este obligatoriu să - ti dai licenta la aceeasi facultate pe care ai urmat - o."

De deranjat nu ma deranjeaza, dar problema e: POT sa-mi sustin licenta la UB, daca am doar 180 de credite (3 ani) la sfarsitul cursurilor din Spiru Haret?

Dupa ce ti-ai vazut visul implinit, si esti admis, si stai cu burta la soare cam o luna... ce se intampla?

Nu e nimeni pe forum care sa fie acolo?
Nu e nimeni pe forum care sa fi terminat cu brio INM-ul?

Nu de alta, dar cred ca sunt examene mai grele de dat in institut, sau ma insel?
Desteptul învată în 3 ani la " parti ", ce învată altul în 5 ani. ( Ca în povestea cu Făt frumos...)

Problema nu e cu invatatu' VREAU SA INVAT, dar sa nu mi se spuna dupa cei 3 ani de la "parti" (dupa logica mea n-are rost sa pierd 2 ani + in jur de 1500 de euro la universitate) ca ne pare rau, dar pentru admiterea la INM (de exemplu) trebuia sa absolviti altceva.

Poate sunt paranoica si ma gandesc prea departe, dar mi se pare o diferenta foarte mare
Media de la licenta nu mai conteaza, inca de anul trecut, de intrat nu prea intra prea multi, indiferent de modul in care si-au luat licenta...

Apropo de licenta... poate ma lamureste cineva cum e cu noua formula de invatamant (3+2+3). Cineva care vrea sa se apuce de facultate (drept) acum se poate inscrie la Universitate, unde la sfrasitul studiilor acumuleaza 240 de credite in 4 sau 5 ani, sau la o univ. particulara unde poate da licenta dupa numai 180 de credite si 3 ani de studiu. Intrebarea de baraj: e acelasi lucru? sau sa ma astept ca dupa cei 3 ani de la "parti" sa nu capat licenta?

A