Vin si eu cu o grila care mi-a atras atentia;
In cazul in care dupa condamnarea definitiva la detentiunea pe viata, inainte de inceperea executarii pedepsei, in tipul executarii acesteia ori in stare de evadare, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu intentie pentru care legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea mai mare de un an sau detentiunea pe viata:
a) exista recidiva postcondamnatorie
b) nu exista recidiva, deoarece a fost condamanat la pedeapsa maxima
c) legea nu prevede o asemenea situatie
Edit: Si acum am eu o nelamurire: daca si pentru cea de-a doua infractiune se stabileste sanctiunea detentiunii pe viata ce? Maximul nu se poate depasi, evadarea nu se poate adauga iar de spor nici vorba, in ce consta sanctiunea care ii agraveaza situatia?
OK, ne vedem dimineata cu raspunsul corect o seara placuta tuturor si celor care s-au apucat de invatat spooor...
ce anume? te intrebam ce justificari ai citit in doctrina recenta..cum ar putea produce efecte superficia constituita sau transmisa fara respectarea formei care inteleg ca e ceruta ad validitatem...poate ca ma exprim ingrozitor sunt f obosita...
nu pot decat sa imi dau cu parerea..stiu ca la cf nu-ti admit un act sub semnatura privata..deci nu vad ce alt efect decat cel al unui antecontract il poate produce constituirea de superficie nula...
dar ce spun cartile e doctrina mai prospata? ca e valabila si constituirea sau instrainarea prin act sub semn privata? cum motiveaza?
(asta e precis ceva norma facuta de notari pt notari..sa ma ierte daca se supara careva..si eu sunt notar..)
vai, eu stiu ca dezmemebramintele dreptului de proprietate inclusiv superficia) se constituie prin act autentic ad validitatem (cred ca apre in l 247)
si ca transmiterea lor se poate realiza prin act sub semn privata...
Va rog frumos, imi explicati si mie cum se aplica art. 323 alin. 2 Cpc?
Nu reusesc deloc sa inteleg#-o
Si cu exemple, daca se poate (judecatoria X, tribunalul Y etc.):">
Multumesc frumos!
Edit: este vorba despre instanta superioara (cand hot. au fost pronuntate de aceeasi instanta) si de instanta superioara comuna (cand hot. au fost pronuntate de instante diferite)?
Multumesc puca84 :)
Dupa parerea voastra, un drept litigios se poate cesiona in faza executarii silite?
Daca de exemplu, executarea silita este foarte anevoioasa, sau chiar nesigur de executat creditorul nu poate sa-si vanda dreptul de creanta?