avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate slider521

Activitate slider521

ynocentta a scris:

Pentru indepartarea oricaror posibile interpretari,doresc sa precizez ca sunt total neutra ,dar incerc sa precizez solutii in situatii similare
Situatia delicata cu care va confruntati,practic ,trebuie sa recunoasteti ca vi se datoreaza exclusiv pentru ca daca nu parcati auto in respectivul spatiu ,
indiferent de evenimentul cauzat de cadere plafon/podea apartament de la etaj 1,nu va cauza prejudicii.
Referitor la individualizarea culpei pe care marjati dvs,va pot informa ca intr-o speta similara,cu un autoturism parcat pe banda special amenajata locuri parcare,a avut nesansa sa se situeze in aria de actiune a unui capac instalatie magistrala apa calda.In aceasta nabadaioasa iarna,instalatia a cedat,
presiunea apei conducand la "aruncarea " capacului .Consecintele materiale ale defectiunii au cauzat prejudicii substantiale ,paguba totala/partiala la 3-4 autoturisme.Proprietarii/detinatorii autoturismelor ,in vederea recuperarii prejudiciilor au actionat autoritatea responsabila pentru buna functionare a conductei magistrale.Cercetarile in final ,desfasurate independent de reprezentantii tuturor autoritatilor implicate,au constatat si consemnat culpa exclusiva a acelora care au parcat auto-desi era spatiu special amenjat.
Situatie similara cu explozia de canal agent termic la targul auto,care a distrus auto de lux .
Pe acest forum emitem opinii in baza sustinerilor uneia dintre parti ;si in cazul dvs suverana ramane solutia finala pronuntata de autoritate ,independent de vointa noastra .
Succes

Va multumesc pentru explicatie.
Buna seara,

astazi am avut o discutie si cu cei de la politie, momentan astept grupul operativ pentru a face poze, respectiv pentru a imi elibera autorizatia de reparatie.

Maine voi afla daca asigurarea dansului cuprinde si claza de despagubire catre terti. Daca da, probabil voi merge direct la asigurari, apoi pe o decontare directa intre service si firma de asigurari. Daca nu, voi incerca o intelegere amiabila.

Sper sa se rezolve cat mai corect.

Multumesc mult si va urez o zi cat mai buna.
ynocentta a scris:

Expertiza evenimentului trebuie efectuata de persoana autorizata si care poate efectua expertiza in baza unor obiective dispuse de autoritatea competenta.
Recuperarea prejudiciului ,daca va fi dovedit in sarcina proprietarului,puteti sa il obtineti amiabil de la acesta sau prin instanta.
Apreciez ca un element esential in evolutia solutionarii il reprezinta eventuala individualizare a vinovatiei proprietarului , in conditiile certe in care spatiul unde s-a produs evenimentul ,legal nu este destinat parcarii sau stationarii autoturismelor.

Buna seara,

Imi puteti spune va rog, in cazul prezentat de dumneavoatra, ce articole se pot aduce in discutie impotriva mea?

Din cat cunosc eu codul rutier parcarea se face doar in locuri special amenajate, iar stationarea este interzisa in anumite situatii. Stationarea unei masini intr-un gang circulabil auto nu face parte din aceste situatii. Iar teoretic, fiind un gang circulabil auto pozitia masinii acolo este justificata.

Stiu cazuri in care desi o masina se afla intr-o zona de stationare interzisa, la accident nu a fost nici macar culpa comuna, vina fiind in totalitate a persoanei aflate in miscare.

Iar din ce cunosc, accesul auto individual, presupune permiterea parcarea autoturismului pe tot acel spatiu, daca nu se blocheaza trecerea altor autoturisme.

Desigur, daca stiti alte articole de lege, sau reglementari ale codului rutier chiar va rog sa mi le prezentati...

Multumesc
Multumesc pentru raspunsul prompt, chiar daca este duminica.

Voi face evaluarea probabil marti dupa ce vine si politistul sa constate evenimentul.
Suprinzator, am facut rost si de bucata de teava care s-a fisurat.
Banuiesc ca mai trebuie sa fac o expertiza a evenimentului, adica sa chem pe cineva care sa constate ca da, tavanul cazut are legatura cu inundatia dansului. DIn poze rezulta acest fapt, dar nu stiu daca mai trebuie si aceasta expertiza.

Si inca o intrebare, daca asigurarea de casa a dansului are si claza referitoare la "asigurare evenimente catre terti" voi da in judecata firma de asigurari sau proprietarul ap.

Multumesc inca o data pentru timpul acordat.
Buna ziua,

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Probabil am trimis eronat la articolul din cod penal. Cel gasit de mine se referea la distrugere din culpa.

Din pacate pentru mine si proprietar, nu mai am polita de asigurare casco. Desigur as fi vrut sa se ocupe asigurarea de acest caz, insa nu se poate.

Momentan, am facut poze cu masina exact in gangul respectiv, poze cu relatia apartament-zona prabusita, poze in casa dansului cu pardoseala sparta si pozitia tevii, poze cu teava explodata, avand o fisura longitudinala de 5 cm lungime.

Iar acum probabil voi chema si politia pentru a face un proces verbal de constatare.

Luni voi contacta si un avocat, pentru a putea intenta un proces.
Sincer nu incerc sa il jupoi pe om, chiar i-am propus sa impartim dauna in mod egal, chiar daca legal nu am vreo vina.

As mai avea insa niste intrebari la care nu am gasit raspuns deocamdata:

Expertiza trebuie facuta cu acordul lui dupa ce intentez procesul sau inainte?
Evaluarea pagubelor se poate face si de catre service?
Pot sa imi repar masina si sa ma prezint in proces cu facturile de service? Sincer nu as vrea sa stau fara luneta si cu masina mai scunda cu 30 de cm pana se decide in instanta despagubirile.

Cu stima
Buna seara,

Din pacate imi incep activitatea pe acest site cu o problema mare.

Sunt proprietar in doua blocuri vecine, respectiv imobilul A, care se afla aliniat la strada, si imobilul B, din spatele acestuia. Accesul si pietonal si in curtea blocului B se face printr-un gang carosabil (latime corespunzatoare, poarta dubla auto).

In imobilul B nu am decat 2 vecini, fiind un P+2, fiind singurul care isi parcheaza masina acolo.

Acum cateva zile, am lasat masina la adapostul gangului, in curte fiind blocat totul cu zapada cazuta de pe amandoua blocurile si existant posibilitatea unor eventuale caderi de gheata. Din pacate acum 2 ani am lasat masina in fata blocului si am luat-o facuta armonica din cauza unor bucati de gheata cazute de pe bloc (totul s-a rezolvat cu casco).

Si dupa cum spuneam am lasat masina in gang. Deasupra acestui gang se afla un apartament nelocuit al unui vecin (bloc A) care si-a lasat pe timpul iernii geamurile deschise.

S-a constatat ca teava este inghetata in zona dansului. Desi si-a chemat niste instalatori, nu a rezolvat problema, iar din pacate vremea frumoasa din ultimele zile a facut ca teava sa se dezghete si sa crape. Ei bine, acum 2 seri tot plafonul gangului s-a prabusit peste masina mea.

Dauna de aproximativ 1500 de euro.

Se poate face o actiune in instanta? Trebuie sa anunt si politia? se incadreaza la articolul 255 Cp?

Am discutat cu vecinul si nu prea pare sa colaboreze, aruncand vina pe o inundatie de la etajul 6 al blocului, el fiind la etajul 1 sau pe o canalizare defecta, apa ce curgea din tavan fiind curata.

Multumesc anticipat si astept sfaturi legale.