ynocentta a scris:
Expertiza evenimentului trebuie efectuata de persoana autorizata si care poate efectua expertiza in baza unor obiective dispuse de autoritatea competenta.
Recuperarea prejudiciului ,daca va fi dovedit in sarcina proprietarului,puteti sa il obtineti amiabil de la acesta sau prin instanta.
Apreciez ca un element esential in evolutia solutionarii il reprezinta eventuala individualizare a vinovatiei proprietarului , in conditiile certe in care spatiul unde s-a produs evenimentul ,legal nu este destinat parcarii sau stationarii autoturismelor.
Buna seara,
Imi puteti spune va rog, in cazul prezentat de dumneavoatra, ce articole se pot aduce in discutie impotriva mea?
Din cat cunosc eu codul rutier parcarea se face doar in locuri special amenajate, iar stationarea este interzisa in anumite situatii. Stationarea unei masini intr-un gang circulabil auto nu face parte din aceste situatii. Iar teoretic, fiind un gang circulabil auto pozitia masinii acolo este justificata.
Stiu cazuri in care desi o masina se afla intr-o zona de stationare interzisa, la accident nu a fost nici macar culpa comuna, vina fiind in totalitate a persoanei aflate in miscare.
Iar din ce cunosc, accesul auto individual, presupune permiterea parcarea autoturismului pe tot acel spatiu, daca nu se blocheaza trecerea altor autoturisme.
Desigur, daca stiti alte articole de lege, sau reglementari ale codului rutier chiar va rog sa mi le prezentati...
Multumesc