Din pacate imi incep activitatea pe acest site cu o problema mare.
Sunt proprietar in doua blocuri vecine, respectiv imobilul A, care se afla aliniat la strada, si imobilul B, din spatele acestuia. Accesul si pietonal si in curtea blocului B se face printr-un gang carosabil (latime corespunzatoare, poarta dubla auto).
In imobilul B nu am decat 2 vecini, fiind un P+2, fiind singurul care isi parcheaza masina acolo.
Acum cateva zile, am lasat masina la adapostul gangului, in curte fiind blocat totul cu zapada cazuta de pe amandoua blocurile si existant posibilitatea unor eventuale caderi de gheata. Din pacate acum 2 ani am lasat masina in fata blocului si am luat-o facuta armonica din cauza unor bucati de gheata cazute de pe bloc (totul s-a rezolvat cu casco).
Si dupa cum spuneam am lasat masina in gang. Deasupra acestui gang se afla un apartament nelocuit al unui vecin (bloc A) care si-a lasat pe timpul iernii geamurile deschise.
S-a constatat ca teava este inghetata in zona dansului. Desi si-a chemat niste instalatori, nu a rezolvat problema, iar din pacate vremea frumoasa din ultimele zile a facut ca teava sa se dezghete si sa crape. Ei bine, acum 2 seri tot plafonul gangului s-a prabusit peste masina mea.
Dauna de aproximativ 1500 de euro.
Se poate face o actiune in instanta? Trebuie sa anunt si politia? se incadreaza la articolul 255 Cp?
Am discutat cu vecinul si nu prea pare sa colaboreze, aruncand vina pe o inundatie de la etajul 6 al blocului, el fiind la etajul 1 sau pe o canalizare defecta, apa ce curgea din tavan fiind curata.
Art.255 c.pen.corespunde cu darea de mita.
Puteti formula o actiune in pretentii,conf art.998-1000 c.civ.impotriva celui/celor vinovati pe care trebuieste sa o dovediti cu acte,interogatoriu,doi martori si expertize care sa stabileasca carui fapt de datoreaza dauna produsa din punct de vedere tehnic,dar si valoarea daunei provocate autoturismului dvs.
Angajati un avocat pentru a va sustine cauza.
Aveti la indemana tot timpul si calea actiunii civile prin care sa cereti daune. E mai rapida decat actiunea civila in procesul penal. Ar fi fost bine sa chemati politia ca sa aveti probe referitor la cum si mai ales unde si cand v-ati gasit masina avariata.
In plus fata de ce spune gabi, v-as recomanda sa va adresati si asiguratorului sens in care cred ca ati putea fi despagubit iar acesta la randul lui se poate indrepta printr-o actiune in regres impotriva celui vinovat, daca se stabileste vinovatia cuiva.
Cred ca cel mai corect este sa o rezolvati si acum tot pe casco.
Proprietarul apartamentului nu si-a inundat apartamentul cu intentia de a va strica masina dv. Apoi vedeti si daca acolo, in gang este loc de parcare pentru masii.
Eu nu sustin ca in instanta, dupa mai multe termene si expertiza nu o sa obtineti ceva despagubiri de la proprietarul apartamentului. Dar cred ca are el destule necazuri cu avaria din casa.
Eronata incadrarea sub incidenta art 255 Cod penal care vizeaza infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul
Va aflati intr-o situatie delicata pentru ca vecinului nu i se poate imputa intentia si premeditarea inundatiei care a condus la caderea plafonului.
In schimb dvs ,ve-ti intampina exceptii multiple datorate parcarii autoturismului in zona nepermisa ,mai ales fiind zona de acces intre imobile