avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate constantinbors

Activitate constantinbors

Domnilor avocati,daca am avut SUP si iar SUP dupa redeschiderea UP care dintre ele au putut intrerupe prescriptia privind raspunderea penala sau nici una?
Prescriptia privind raspunderea penala se intrerupe in cazul punerii in miscare a actiunii penale?
Va multumesc.
Multumesc mult domnilor avocati pentru sprijinul dumneavoastra, astept pronuntarea maine si am sa va aduc la cunostinta hotararea instantei.
Cu deosebita stima.
Domnule av.Claudiu instanta a facut cercetarea judecatoreasca a trecut pe fond a dat cuvantul partilor si a respins cererea partii vatamate ca inadmisibila deoarece nu a facut plangere mai intai la primul procuror.Referitor la lipsa semnaturii mentionez ca primul termen a trecut de mult ,suntem la al 10-lea termen.In urma acestor precizari va rog mult de tot sa va mai exprimati odata.Cu mult respect.
Domnule marius33 va multumesc mult pentru sprijinul acordat si va doresc tot binele din lume.
Cu stima si respect, constantinbors.
Am fost urmarit penal, s-a dat SUP cu aplicare unei amenzi administrative, am facut plangere la prim procuror dar in acelasi timp a facut si persoana vatamata plangere atat la prim procuror cat si la instanta de judecata in baza art.278 ind.1 C.Pr.P. Prim procurorul a admis amandoua plangerile si a decis redeschiderea UP. Instanta de judecata a respins cererea partii vatamate ca inadmisibila si hotararea nu fost atacata cu recurs nici de procuror sau persoana vatamata. In urma redeschiderii ordonata de prim procuror, procurorul de caz da solutia SUP. Impotriva ei persoana vatamata introduce plangere din nou la prim procuror si acesta mentine solutia SUP. Persoana vatamata se adreseaza din nou instantei.
INTREBARI:
1. Sentinta care nu a fost atacata cu recurs are autoritate de lucru judecat impotriva celei de-a doua cereri din instanta introdusa de persoana vatamata unde suntem aceleasi persoane si acuzate pentru aceeasi fapta?
2. Trebuia cumva ca plangerea impotriva solutiei data de procuror in urma noii redeschideri a SUP ordonata de prim procuror sa fie inaintata procurorului ierarhic superior conform art.278 alin.2 C.Pr.P.?
3. Potrivit art.278 indice 1 C.Pr.P poate alta persoana in afara de persoana vatamata sa introduca plangere la instanta de judecata(lipseste semnatura persoanei vatamate de pe plangere)?