avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan_alex

Activitate bogdan_alex

Buna ziua,
Am o problema f mare despre care am aflat azi. Statutul de PFA mi-a fost radiat pentru ca nu am fost sa schimb nu stiu ce acte din PF in PFA despre care sincer nu stiam. Dat fiind ca nu stiam, mi-am platit in continuare impozitul si am emis facturi.

Din cate am inteles de la Registrul Comertului trebuie sa reiau procedura de inregistrare a PFA acum , dat fiind ca m-au radiat, INSA ....
1.Ce se intampla cu facturile emise in perioada in care am fost radiat?
2. Ce se intampla cu impozitul platit deja, sau mai bine spus ce ar trebuii sa fac la administratia financiara sa fie ok.

Sunt oarecum panicat de situatia de fata, dat fiind ca am aflat pur intamplator, dupa o cautare pe onrc de curiozitate dupa CUI-ul meu.

aproape ca m-ati lamurit. Multumesc!

o singura intrebare....
daca achizitionez un calculator care valoreaza 3000lei , este mijloc fix ?
in cazul asta nu-l mai trec la cheltuieli deductibile? In cazul in care este asa, pot sa-l trec la cheltuieli daca il iau pe componente, deci facturi separate ?
Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu acest art. 48 din codul fiscal. Din cate am inteles deducerea combustibilului nu mai poate fi facuta de un PFA dar mi-a atras atentia alin. 7 litera 'i' care spune asa:
(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
i) cheltuielile de achizitionare sau de fabricare a bunurilor si a drepturilor amortizabile din Registrul-inventar;

Ce inteleg eu din aceasta este ca daca vreau sa imi mobilez un birou, etc. nici acestea nu vor mai fi cheltuieli deductibile?
In cazul acesta, CE cheltuieli se mai pot deduce daca nici cele de inventar?

Eu desfasor o activitate de realizare software, deci daca imi iau un calculator ca sa imi desfasor activitatea, este bun de inventar, deci nici acesta nu mai poate fi deductibil?

Va multumesc anticipat si sper sa ma scoateti din ceata!