avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate ialex

Activitate ialex

Răspuns la discuția Asociat si Admnistrator decedat
Din cate stiu are cazier fiscal pentru ca a fost asociat unic si administrator la o o firma care s-a dizolvat la registru. Faptele din cazier se sterg la inceputul anului viitor. Deci nu este o incompatibilitate pe termen nedeterminat. Dar pana atunci cum continua sa functioneze firma fara administrator?

Se poate intruni AGA pe baza certificatuui de mostenitor si sa se ia deizia de schimbare a admnistratorului fara ca el sa fie asocit in frma?
Adica ... sa renunte la dreptul de proprietate asupra partilor sociale ... dar daca doreste sa pastreze proprietatea asupra partilor sociale cum ar trebui sa procedeze?
Nu mi se pare normal ca legea societatilor comerciale sa ingradeasca dreptul la proprietate.
Intrarea in firma prin mostenire nu mi se pare a fi o intrare voluntara prin care legea sa se poata opune ci este un drept.
Catre cine sa cesioneze partile sociale mostenite?
Buna ziua,

Am un SRL cu 2 asociati in parti egale (50%). Unul dintre asociati care avea si functia de administrator in cadrul firmei a decedat.
In urma succesiunii fiul asociatului ca unic mostenitor a dobandit un certificat de mostenitor pe partile sociale ale asociatui decedat.
Din pacate mostenitorul are un cazier fiscal prin care legea nu ii permite sa preia actiunile mostenite si sa intre in societate ca sociat.

Va rog sa-mi spuneti care sunt optiunil mele legale pentru ca firma sa continue legal cu un nou administrator.