avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat si Admnistrator decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat si Admnistrator decedat

Buna ziua,

Am un SRL cu 2 asociati in parti egale (50%). Unul dintre asociati care avea si functia de administrator in cadrul firmei a decedat.
In urma succesiunii fiul asociatului ca unic mostenitor a dobandit un certificat de mostenitor pe partile sociale ale asociatui decedat.
Din pacate mostenitorul are un cazier fiscal prin care legea nu ii permite sa preia actiunile mostenite si sa intre in societate ca sociat.

Va rog sa-mi spuneti care sunt optiunil mele legale pentru ca firma sa continue legal cu un nou administrator.
Cel mai recent răspuns: ialex , utilizator 22:48, 30 August 2016
Buna seara
Va trebui ca fiul, in baza acelui certificat de mostenitor, sa cesioneze partile sociale ale tatalui decedat.
Ulterior, aga sau asociatul unic, vor/va desemna un alt administrator.
Luati legatura cu un avocat care sa va intocmeasca si ateste TOATE actele.
Se modifica actul constitutiv.
Mergeti la avocat pentru sprijin concret sub aspect juridic.

Mai depinde si ce clauze aveti in actul constitutiv.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Catre cine sa cesioneze partile sociale mostenite?
Buna ziua,
Fie catre alta persoana pe care o doriti in societate fie catre celalalt asociat acela ramanand asociat unic.
Adica ... sa renunte la dreptul de proprietate asupra partilor sociale ... dar daca doreste sa pastreze proprietatea asupra partilor sociale cum ar trebui sa procedeze?
Nu mi se pare normal ca legea societatilor comerciale sa ingradeasca dreptul la proprietate.
Intrarea in firma prin mostenire nu mi se pare a fi o intrare voluntara prin care legea sa se poata opune ci este un drept.

Alte discuții în legătură

Retragere asociat unic in favoarea administratorului firmei ieseugenia ieseugenia Buna ziua,sunt asociat unic al unei firme si doresc sa ma retrag din firma si sa numesc asociat unic pe actualul administrator al firmei.Cui trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Acte magazin alimentar ady1974 ady1974 doresc sa cumpar un magazin alimentar care este in functiune,ce acte trebuiesc facute pentru a fii proprietarul firmei nu a locatiei aceea o iau in chirie,nu ... (vezi toată discuția)