avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune catre persoana juridica straina
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune catre persoana juridica straina

Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o alta societate din Cipru (tot limited).
Cu documentele necesare din partea S.R.L.-ului stiu ce e de facut.
Ce documente imi trebuiesc din partea societatii din Cipru?
Trebuie hotarare din partea societatii prin care imputerniceste pe cineva sa semneze actul constitutiv al S.R.L.-ului?
Daca firma din Cipru ar fi fost detnuta de o persoana fizica, ar fi fost simplu: declaratie asociat, specimen de semnatura, cazier fiscal..
Dar in situatia in care este detinuta de o alta societate, ce este de facut?
Multumesc mult pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:31, 18 Iulie 2008
Ciqui a scris:
Daca firma din Cipru ar fi fost detnuta de o persoana fizica, ar fi fost simplu: declaratie asociat, specimen de semnatura, cazier fiscal..

Pentru ce va duceti pana la asociatul asociatului? :O La Registrul Comertului trebuie sa inregistrati noul asociat, cu actele aferente LUI, nimic mai mult. Aveti insa grija ca daca societatile din Cipru sunt echivalentul SRL, iar cea romana e tot SRL, nu se pot cesiona 100% partile sociale. Art. 14(2) din legea 31/1990 prevede ca "O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană". E de discutat aplicarea acestui articol societatii straine, dar in general inregistrarile de acest gen sunt respinse de registrul comertului.

Dar in situatia in care este detinuta de o alta societate, ce este de facut?

Nu e diferenta. Va trebuie traduceri legalizate si apostilate dupa certificatul de inmatriculare al societatii cumparatoare, declaratie ca indeplineste conditiile prevazute de lege si ca nu e inregistrata fiscal in RO, AGA privind cumpararea p.s. si imputernicirea unei persoane pentru semnarea actului constitutiv nou. Lasati naibii asociatul asociatului, nu intra in schema decat la AGA.
va trebuie o hotarare din partea asociatilor societatii cipriote prin care sa se specifice ca se decide intrarea in srl-ul romanesc in calitate de asociat unic. si numirea noului administrator. In acea hotarare sa desemnati si persoana care va semna contractul de cesiune si actul constitutiv actualizat al srl-ului, in numele firmei din cipru. Daca la firma cipriota e unic asoc alta firma, horararea AGA o va lua admin firmei unic asociat.
mai trebuie o declaratie din partea admin. firmei cipriote ca detine calitatea de admin, iar in calitate de admin. ca firma cipriota respecta conditiile cerute le lg. romana pentru detinerea calitatii de unic asoc. in srl din Rom.
Inca o declaratie din partea administratorului firmei cipriote ca firma pe care o administreaza nu are datorii fata de statul roman si alte pers. fiz & jur. din ROm.
Va mai trebuie si extras din registrul comertului din Cipru, tradus si legalizat. Sa fie recent.
Scrisoare de bonitate bancara pentru firma cipriota, de la banca cu care lucreaza acolo, din care sa rezulte ca au o colaborare buna si ca nu au avut probleme cu dvs (2-3 randuri). Tradusa in lb. rom.
Specimen de semnatura pt. admin. nou al srl-ului.
Foarte corect. Trebuie apostilate traducerile.
Multumesc mult pentru informatii.
As mai avea o intrebare....
Trebuie cumva si procura data la notariat din partea societatii cipriote catre persoana imputernicita sa semneze contractul de cesiune de p.s. si actul constitutv, in care sa se stabileasca in mod clar ce anume poate sa semneze imputernicitul si ce nu?
Multumesc!
Nu trebuie autentificata, insa daca e redactata in limba straina va trebuie traducere legalizata si apostilata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua!Avem o societate comerciala in Romania al carei asociat unuic este o firma straina cipriota si dorim sa schimbam administratorul.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Asociat unic s.r.l. - persoana juridica straina! ELENA VASILE ELENA VASILE Se da urmatoarea speta: Un SA al carei actionariat care este format din 1 persoana juridica straina si 4 persoane fizice straine doreste sa se transforme ... (vezi toată discuția)
Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)