avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ASOCIAT UNIC S.R.L. - PERSOANA JURIDICA STRAINA!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ASOCIAT UNIC S.R.L. - PERSOANA JURIDICA STRAINA!

Se da urmatoarea speta:
Un SA al carei actionariat care este format din 1 persoana juridica straina si 4 persoane fizice straine doreste sa se transforme intr-un SRL cu asociat unic, si anume persoana juridica straina sa preia toate partile sociale odata cu cesiunea actiunilor si modificarea formei juridice.
Intrebari:
- Poate sa aiba persoana juridica straina, precizez este tot un SRL sau Ltd, calitatea de asociat unic intr-o societate din Romania?!
- Daca NU atunci ce variante ar putea fi folosite mai ales ca persoanele fizice doresc sa cesioneze?
- Daca DA care sunt formalitatile legale ce trebuiesc indeplinite la momentul modificarii formei juridice, ce acte ar trebui depuse la Reg. Com.?

Multumesc anticipat,
CONS
Cel mai recent răspuns: bluehill , utilizator 10:00, 4 August 2006
eu zic ca se poate doar DACA SRL-ul strain NU este cu asociat unic (pt. ca un srl cu asociat unic nu poate fi asociat unic in alta societate comerciala)

actele de depus ar fi:
contractele de cesiune (eventual traduse si legalizate daca nu sunt facute in limba romana)

hotararea aga a srl-ului ca este de acord cu cesiunea si cu modificarea formei juridice
(tradus si legalizat)

hotarare aga si act aditional al sa-ului ca se aproba cesiunea si modificarea formei juridice precum si transformarea actiunilor in parti sociale cu tot ce inseamna asta (majorarea valorii unei parti sociale la minim 10 lei etc.)

raportul cenzorilor la SA

noul act constitutiv cu toate actele ce se depun la o firma noua (dovada rezervare denumire, dovada sediu, declaratia administratorului din srl ca indeplineste conditiile pentru a fi asociat unic... specimen de semnatura etc, declaratia administratorului numit in srl-ul rezultat din modificarea formei juridice, caziere fiscale-daca se cer, cerere de registru si declaratiile model 1, 2 sau 3 precum si anexa cu investitia straina, imputernicire)

succes si spor la treaba!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare forma juridica ! ELENA VASILE ELENA VASILE As dori daca poate vreun coleg sa-mi spuna cum se procedeaza in cazul care un SA are 5 asociati din care 1 doreste sa cesioneze actiuni la purtator catre ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)