avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modificare forma juridica !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modificare forma juridica !

As dori daca poate vreun coleg sa-mi spuna cum se procedeaza in cazul care un SA are 5 asociati din care 1 doreste sa cesioneze actiuni la purtator catre ceilalati care raman si apoi doreste sa se transforme in SRL! Asta si pentru ca nu poate sa majorereze capitalul social cf. Lg. 302/2005!

Eu personal nu m-am mai confruntat cu o astfel de speta, multumesc anticipat,
CONS
Cel mai recent răspuns: bluehill , utilizator 12:29, 11 Februarie 2006
faci cesiunea ca de obicei
dupa care mai faci o hotarare aga si un act aditional prin care hotarasti modificarea formei juridice
apoi redactezi un nou act constitutiv cu noua forma juridica (srl). actul constitutiv il redactezi pe modelul clasic, cu toate prevederile referitoare la sediu, asociati, forma juridica, denumire, capital social etc
le depui pe toate in acelasi dosar la orc
Nu este cu nimic diferita cesiunea de actiuni? nu trebuie publicata in M. Of. cesiunea? este vorba despre un SA! si apoi celelalte pe care le spui?
Poti sa-mi spui in ce text de lege sau norma metodologica este prevazuta procedura?

Multumesc oricum pentru raspuns,
CONS
pentru documentatia completa vezi la www.onrc.ro - formalitati este un ghid de completare a cererii de inregistrare si acolo iti da tot ce trebuie sa contina dosarul de registru pentru depunerea fiecarei mentiuni in parte
eu dupa ala lucrez si la Timisoara chiar si referentii de la ORC se ghideaza dupa el
in orice caz, eu am avut o astfel de mentiune: se referea la un SA care era in divizare partiala si fiindca in urma divizarii SA-ul ramasese cu 4 actionari am facut hotararea AGA si actul aditional de transformare a formei juridice si le-am depus pe ultima etapa de divizare.
bineinteles ca in cazul tau, atat cesiunea cat si schimbarea formei juridice vor fi publicate la M. Oficial, dar eu zic ca pot fi depuse impreuna... altfel, daca depui cesiunea singura, dupa ce se publica la monitor si se da hotararea judecatorului delegat, teoretic SA-ul se afla in pericol de dizolvare, nu? ... daca se reduce numarul actionarilor sub minimul prevazut de lege.....
inca ceva: cand faci hotararea de modificare a formei juridice, ai grija sa pui un articol separat prin care faci transformarea actiunilor in parti sociale.... si mare grija, ca daca ai avut actiunea de 1.000 lei vechi, dupa ce faci transformarea trebuie sa majorezi valoarea nominala a partilor sociale....
daca vrei, da-mi o adresa de mail si iti trimit ca model actele care le-am depus eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum transform un srl in sa? elenavochin elenavochin Am un SRL, cu capital 5.000.000 lei. Suntem doi asociati. Am dori sa-l transformam in SA si nu stim care este procedura. Multumesc (vezi toată discuția)
Asociat unic s.r.l. - persoana juridica straina! ELENA VASILE ELENA VASILE Se da urmatoarea speta: Un SA al carei actionariat care este format din 1 persoana juridica straina si 4 persoane fizice straine doreste sa se transforme ... (vezi toată discuția)
Transformare sa in srl ciolpi ciolpi ce valoare au actiunile mele daca o societate SA se transforma in SRL? (vezi toată discuția)