avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Activitate CRISTITROY

Activitate CRISTITROY

Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie; doresc sa cumpar un teren in apropiere de Bucuresti pentru constructia unei mici gospodari. Am demarat intabulare terenului, avand convingerea proprietarei si a lucratorilor din primarie ca majoritatea suprafetelor de langa sat vor intra in noul Pug . Anul acesta a iesit pug-ul insa terenul in cauza nu a fost prins de acesta.Deocamdata am stopat derularea tranzactiei din cauza acestor probleme.Din alta discutie pe acest forum am inteles ca actualizarea Pug-urilor se face o data la 10 ani. Ce variante avem pentru a putea intra in legalitate si a construi ceva pe acest teren. Multumesc anticipat.
Incep prin a va multumi pentru sprijinul acordat in aceasta situatie; utilajul este de fapt o imprimanta de format mare, pentru productia publicitara. Am inaintat o petitie finantatorului , pentru a ajunge la o intelegere, insa si acesta mi-a trimis acelasi raspuns ca asiguratorul ; printre altele am aflat ca aceste 2 societati fac parte din acelasi grup financiar, si cred ca este greu sa-si scoata ochii unul altua; Toti sustin sus si tare ca nu i-am anuntat de "schimbarea" locatiei in care functionam, cit ca nu aveam cum sa functionam cu un asa utilaj la etajul 7 intr-un bloc. Pe de alta parte, eu nu mi-am tinut clauza contractuala (cea cu mutatul ) fata de finantator nu fata de asigurator, cu acesta din urma nu am incheiat absolut nici un act.
Noi nu am semnat polita casco, ci finantatorul (tbi leasing), cit despre un protocol de conditii sau clauze nici nu se pune discutia.La vremea incheieri contractului toata lumea a fost multumita de deal, probabil ca s-a sarit peste procedura .
Buna ziua, doresc sa stiu opinia Dumneavoastra vis-a-vis de cazul pe care il am eu si mai ales sansa de castig in cazul unui proces :
am un utilaj luat in leasing de la tbi leasing, este asigurat la omniasig cu polita casco.
In luna ianuarie a.c. am avut un incendiu la biroul din cadrul firmei, provocat probabil de o fluctuatie de curent, lucru care mi-a afectat utilajul, insa nu in mod direct ci din cauza scurt circuitului produs mi-au afectat componentele electronice de la acesta. Am informat asiguratorul cit si finantatorul despre incidentul care avusese loc in cadrul firmei noastre, insa dupa aproximativ 2 saptamani am primit din partea asiguratorului raspunsul oficial... NU PUTEM DESPAGUBI DOSARUL IN CAUZA PE MOTIV CA ADRESA DE INSTALARE A UTILAJULUI NU CORESPUNDE CU CEA DIN CONTRACTUL DE LEASING. Polita casco a fost incheiata de finantator, fara ca eu sa fiu informat asupra condiitilor sau acoperiri acesteia pe langa faptul ca niciodata vreun reprezentant al asiguratorului sau fintatorului nu au venit pentru a vedea utilajul sau conditiile de lucru al acestuia, noi functionam legal in aceasta locatie de mai bine de 2,5 ani. Am cerut ajutorul finatatorului pentru a rezolva acest incident, insa si acesta se ascunde dupa acelasi motiv. Intradevar paragraful din contract prevedea ca obligatie a mea sa ii anunt despre orice mutare a utilajului, insa finantatorul are in contract adresa de sediu social, lucru perfect adevarat pentru ca eu cind am incheiat contractul cu ei nu aveam inca un punct de lucru, si cum bine banuiesc au dat copy/paste si pe contractul de asigurare pe care l-au incheiat, fara ca ei sa ne informeze daca adresa este sau nu corecta. Va multumesc anticipat si astept orice sugestie sau rezolvare a acestui caz, intentia mea este sa ii actionez in judecata pentru a-mi recupera suma utila reparatiei utilajului.