Daca am inteles bine, profitul din anul 2008 daca a fost repartizat pentru dividente nu mai am de ales, impozitul orcum trebuie sa platesc. Daca scot dividentele , daca reinvestesc impozitul orcum platesc, si incepind de la 25.12.09 se calculeaza majorari.
Inca un lucru nu este clar: platesc dupa suma respectiva 16% impozit de profit si + 6 % pentru asigurare de sanatate, total 22%?
Va rog sa ma ajute cineva, cine pricepe! Am urmatoarea problema: in 2008 am avut un profit relativ mare pe firma ( sunt asociat unic). La sfirsitul anului 2008 am decis ca in anul 2009 o sa scot din firma o suma.(dividente) Contabila s-a facut bilantul, si s-a specificat acolo ca o sa scot in 2009 suma respectiva (65.000Ron). Dar timpurile s-a schimbat, am rasgindit, si as dori sa reinvestesc suma respectiva, in loc de a scoate. ( pe de o parte ca are nevoie si in firma de investitie ca sa tinin functionare, pe de alta ca sa nu platesc impozitul, daca orcum terebuie investit pe urma)
Problema: contabila zice ca, daca la sfirsitul anului 2008 am decis ca scot suma respectiva, si ea asa o facut bilantul, NU SE MAI POATE SCHIMBA!!! Va rog sam spuneti daca are dreptate sau nu? Mai pot sa decid asa ca nu mai scot ca dividente, ci reinvestesc?
Multumesc!!!