Craiova, dar asta conteaza mai putin..
Va multumesc inca o data pentru sfaturi si sper sa reusesc sa recuperez banii de la acel hot nemernic!
Sper ca de data asta justitia sa nu-mi respinga actiunea, asa cum a facut-o cand avocata mea a invocat art 281 cpc si art 304 pct 9!
citez din motivatie :
Imprejurarea invocata de reclamanta privind atribuirea in lotul sau a darul de nunta, cu privire la care s-a aratat ca aceasta suma a fost folosita exclusiv de parat, reprezinta o critica ce vizeaza fondului litigiului de partaj, critica ce putea fi invocata numai in caile de atac ce se puteau execita impotriva sentintei xx/2009, ramasa definitiva si irevocabila prin neapelare.
Sunt neintemeiate si sustinerile referitoare la necesitatea lamuririi dispozitivului hotararii in privinta darului de nunta cu privire la care s-a aratat in recurs ca suma a fost folosita exclusiv de catre parat, in raport cu adresa bancii, atat timp cat toate aceste critici din recurs vizeaza modificarea hotararii si nu lamurirea dispozitivului, ceea ce nu este posibil pe aceasta cale.
Ma intreb pe care cale e posibil?
Ei motiveaza ca nu se poate pe aceasta cale, dar oare mai exista vreo cale in afara de justitie??!!
Ce parere aveti? Mai am vreo sansa ? avand in vedere motivatia judecatorilor?
Martorii au declarat ca s-a obtinut aceasta suma (9000ron) din nunta iar banca mi-a comunicat ca, la 2 zile de la casatorie, s-a constituit un depozit in valoare de 9000 ron si ca a fost ridicat de catre el in totalitate,
Deci, dvs ma sfatuiti sa-mi bazez actiunea pe una in pretentii , in caz ca nu rezolv cu un mediator - ceea ce e putin probabil, deoarece mi-a comunicat ca nu o sa vad niciun ban!
Pot sa invoc si art 992 cpc?
Doar ca nu mi s-a dat dreptul asupra depozitului din banca ci asupra unor bani care nu sunt in posesia mea, dar totusi au fost luati la masa de partaj.
Ce pot demonstra este faptul ca s-a constituit un depozit in valoare de aceasta suma in timpul casatoriei si ca a fost ridicat in intregime de catre el.
BANCA MI-A COMUNICAT CA NU MAI ERAU BANII IN CONT DUPA CE HOTARAREA RAMASESE IREVOCABILA
am primit comunicarea bancii dupa ce hotararea devenise irevocabila
d-na, d-ra va faceti ca nu intelegeti ?!!
comentati pertinent daca aveti vreo parare.....
e chiar asa de dificil sa intelegeti ca eu am aflat ca nu mai sunt banii in depozit decat dupa ce hotararea ramasese irevocabila si nu mai puteam face recurs?? si mai mult, ca el i-a ridicat!!
V-am citat din dispozitia hotararii de fond prin care mi se atribuie acea suma de bani, care exista, doar nu o sa-mi dea un bun care nu exista!!
Va mai citez din hotarare :
"Sustinerile reclamantului ca darul de nunta al sotilor este de 9 000 ron au fost confirmate in parte de catre parata si de asemenea si de martorii S.P si P.M.
In speta, rezulta ca darul de nunta este un bun comun al reclamantului si paratei dobandit in timpul casatoriei - urmand a fi retinut la masa de partaj.
A constatat ca reclamantul si parata au obtinut in timpul casatoriei urmatoarele bunuri : un autoturism marca P si un dar de nunta in cuantum de 9000 ron"
Banca mi-a comunicat ca acesti bani au fost sustrasi din cont dupa ce hotararea a devenit irevocabila si oricum nu puteam sa intru in posesia lor decat dupa ce ramanea irevocabila nu?
Acesti bani trebuie sa-i iau de la cineva si acel cineva nu poate fi decat partea adversa din proces....ceea ce nu stiu este cum sa procedez!
in timpul procesului de partaj, atunci cand judecatoarea a inclus in masa de partaj aceasta suma!
daca se dovedeau prin incrisuri, de ce s-au luat la masa de partaj daca judecatoarea avea numai maturia marturilor?....si nu incrisuri?
eu nu am incasat acesti bani nici pana acum de la 1 an si ceva de la pronuntarea hotararii.
de aceea, cum am mai spus, "avocata" a introdus o actiune pe baza art 281 pentru lamurirea dispozitivului, dar nu mi s-a dat castig de cauza.
va citez din hotararea de fond :
"dispune omologarea raportului de expertiza intocmit de expertul P.L., in varianta 1 de lotizare si dispune atribuirea bunurilor astfel :
Lotul 1 - in valoare de 22 000 (reprezentand cota de 1/2) se atribuie reclamantului C.M., care primeste fizic in lot autoturismul marca P. in valoare de 33 000
Reclamantul plateste sulta paratei de 12 000.
Lotul 2 - in valoare de 22 000 (reperentand cota de 1/2) se atribuie paratei D.O., care primeste suma de 9 000 (darul de nunta)."
O sa va explic cum stau lucrurile : eu impreuna cu 2 martori (unul din partea mea si celalalt din partea lui) am sustinut ca s-a obtinut acest dar de nunta si ca s-a constituit un depozit cu acesti bani. Dar la dosar nu am putut aduce informatii despre acest depozit, decat dupa pronuntarea hotararii, deoarece banca nu-mi comunicase in timp util. Judecatoarea a luat la cunostinta ca acest dar de nunta exista, din dispozitiile martorilor, si l-a incorporat in masa de partaj fiindu-mi dat mie in lot.
Dupa ce hotararea a ramas definitiva si irevocabila, eu m-am dus sa-mi ridic banii din cont, dar acestia nu mai erau fiind ridicati de catre el.
Atat judecatoarea cat si eu nu am stiut acest lucru : ca nu mai exista banii pana cand hotararea a ramas irevocabila si definitiva.
De executat nu pot sa-l execut pentru ca nu se specifica clar in hotarare acest lucru si doar faptul ca eu am in lot acest dar de nunta in valoare de 9000 ron.
Dar acesta nu este in posesia mea si mai mult a fost ridicat de catre el, ca si cum lui i s-ar fi cuvenit. Drept pentru care s-a imbogatit cu acesta suma de bani care era trecuta la mine in lot.
Acum problema este : DE UNDE RECUPEREZ ACESTI BANI ?
Normal ar fi de la partea implicata in proces adica de la el , nu?
Nu v-am amestecat in aceeasi oala doar ca am primit mai multe raspunsuri aici dar niciunul nu a fost destul de clar. Si mai ales refuz sa cred ca legea permite totusi ca cineva sa se imbogateasca nedrept fara sa existe o cale de atac.
In loc sa ma luati la rost desi stiti foarte bine ce colegi aveti mai bine va dati cu parerea - daca aveti vreuna ca avocat!