avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - intrare in posesie a bunului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - intrare in posesie a bunului

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita "dar de nunta") de care nu pot beneficia deoarece nu este in posesia mea. Acest dar de nunta a fost luat la masa partajabila pe baza declaratiei martorilor mei si ai lui. Expertul numit in acest proces a propus o varianta de lotizare prin care acest bun (dar de nunta) mi se acorda.
CUM POT INTRA IN POSESIA LUI ?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:40, 12 Martie 2010
Dupa ce hotararea a ramas definitiva si irevocabila, o investiti cu titlu executor si o puneti in aplicare prin executorul judecatoresc, executand silit persoana la care se afla bunul,( daca nu reusiti pe cale amiabila) cu conditia ca in dispozitivul hotararii sa fie mentionat aceasta..
nu este specificat in posesia cui este bunul, ci doar ca mi se acorda ! :((
Formulati o actiune in revendicare impotriva celui care detine bunul.
Nu puteti sa-l executati silit direct pentru ca hot detinuta de dvs. nu-i este opozabila.
Sucees!
Deci alti bani alta distractie...
Incercati sa consultati un avocat.Poate se gaseste o cale relativ simpla.
Trebuie vazuta hotararea instantei.

avocat Claudiu Lascoschi
Intr-una din postari ati specificat ca acest "dar de nunta" se afla intr-un cont in banca. Era mult mai simplu daca ati fi scos extras decont de la banca pentru a demonstra existenta acestuia; conform Codului de procedura civila sumele mai mari de 250 de lei se dovedesc cu inscrisuri,nu cu martori.
La divort se impart numai bunurile existente, nu si cele care au existat odata in posesia sotilor; in speta fiind vorba de o suma de bani aceasta putea fi cheltuita cu usurinta de catre amandoi sotii de la nunta pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort. Practi dv ati primit in lot o suma de bani a carei existenta nu a fost demonstrata in concret, nefiind specificat unde se afla, in posesia cui...

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)