avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... art. 281 cpc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

art. 281 cpc

va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un "dar de nunta" care s-a constituit intr-un depozit la o banca iar pe care fostul sot l-a incasat, fara stirea mea, desi mi-a fost repartizat mie in urma partajului. Eu nu am contestat hotararea crezand ca acel depozit inca exista si ca atunci cand va deveni irevocabila voi putea intra in posesia lui. Acest lucru nu s-a intamplat la 1 an de la hotarare. Apoi am intentat un proces pe baza art 281 prin care ceream lamurirea aplicarii dispozitivului hotararii si anume ceream sa mi se dea acel dar de nunta drept sulta platita de fostul sot, dar am pierdut la toate cele 3 instante :(( CE POT FACE IN CAZUL DE FATA?? va rog din suflet sa ma ajutati!! raman fara acest bun care face parte din lotul meu ?? el imbogatindu-se neintemeiat cu partea mea din bunurile dobandite in comun??
Cel mai recent răspuns: daneoana , utilizator 11:36, 11 Februarie 2010
Fostul sot a incasat darul de nunta pe perioada casatoriei, divortului sau partajului?
dupa pronuntarea hotararii de partaj, mai precis cand m-am dus sa-l ridic nu mai era in cont, banca mi-a eliberat o adresa prin care imi comunica ca si-a alimentat cardul propriu, adresa ce am depus-o si la dosar.
va rog din suflet sa ma ajutati sa obtin bunul din lotul meu de partaj! chiar nu stiu ce sa mai fac...am fost si la executor dar mi-a zis ca nu poate sa-l execute ca se specifica ca e in posesia lui :((
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
daneoana, utilizator
Ati putea sa ii faceti plangere pentru furt.
deci nu mai tine de instanta ? am intentat procesul ala asa fara sanse de reusita..:( stiam ca nu se poate schimba dispozitivul dar se poate lamuri in sensul ca eu am in lot un bun DOAR SCRIPTIC NU SI IN MATERIALITATEA LUI obligandu-l pe el sa-mi plateasca sulta darul de nunta.
Spuneti sa depun o plangere pt furt pe baza adresei de la banca din care reiese ca el a ridicat banii care prin hotarare judecatoreasca mi-au fost repartizati mie, da?
acest nemernic a mai ramas si cu toate imbunatatirile facute in apartament (de sute de milioane) pt ca nu am putut sa le mai cer deoarece trecusera exact 3 ani de cand fusesera facute, parca premeditat totul- eu am fost parata in ambele dosare, divort si partaj.
de aceea va rog sa ma ajutati c-un sfat - nu se poate sa-i ramana acestui nenorocit pana si bunul repartizat mie prin hotarare. :((
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
daneoana, utilizator
Depuneti o plangere pentru furt in care specificati faptul ca banii au fost sustrasi din cont dupa pronuntarea hotararii prin care acestia v-au fost atribuiti.
In rest, ori nu ati avut avocat la procesul de partaj, ori apararea dv nu a fost buna... Sulta reprezinta suma de bani pe care sotul care a primit in lotul sau un bun trebuie sa o plateasca celuilalt sot drept despagubire datorita faptului ca bunul respectiv nu poate fi partajat in natura.
Termenul de prescriptie de 3 ani nu se aplica in cazul sotilor...

Alte discuții în legătură

Bun obtinut la partaj doar scriptic daneoana daneoana buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o problema : in urma partajului am obtinut un bun (dar de nunta) care apare in lotul meu doar scriptic si nu faptic ... (vezi toată discuția)
Partaj - intrare in posesie a bunului pocapoca pocapoca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita \"dar de nunta\") de care nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)