avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare silita

In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la executare pe motiv ca nu intra in obligatia lui sa-mi dea aceasta suma de bani din hotarare desi aceasta suma a fost luata la masa de partaj si
Avand in vedere ca s-a epuizat lamurirea dispozitivului, am vreo sansa sa nu i se admita contestatia?
Mentionez ca acea suma de bani mi s-a atribuit doar scriptic, faptic nu am intrat in posesia ei desi mi-a fost atribuita in lotul meu.
Cel mai recent răspuns: de_una_singura , utilizator 18:21, 19 Martie 2012
Motivele prin care intelegeti sa combateti contestatia la executare se pot face strict in raport de situatia individuala pe care o cunoasteti dvs
In situatia in care instanta de fond a retinut ca vi se cuvine c/v dar de nunta ,in raport de motivatia instantei ,staruiti in actuala etapa a procesului a sustine acele motive
La masa partajabila au fost luate 2 bunuri : o masina si o suma de bani (dar de nunta). Masina i s-a dat lui, iar darul de nunta mie, dar eu nu am intrat in posesia acestui bun obtinut din partaj deoarece nu s-a specificat de unde sa-l iau sau cine mi-l da.
Am sperat prin executare ca pot recupera suma de bani de la cealalta parte din proces, adica de la el.
Dar se pare ca el contesta prin faptul ca aceasta suma de bani nu cade in obligatia lui de a o plati, dar nici in posesia mea nu e asa cum a decis instanta.
Prin lamurirea dispozitivului nu am obtinut nimic.
Si totusi eu am ramas pagubita cu aceasta suma de bani obtinuta din partaj doar scriptic ca faptic s-a pierdut in neant (adica a fost incasata de catre el)- deoarece aceasta suma exista intr-un depozit bancar la care numai el a avut acces,depozit creat imediat dupa nunta si alimentat cu exact suma care mi-a atribuit-o instanta de fond. Chiar dupa pronuntarea partajului, acest depozit a fost desfiintat si incasat de catre el (conform adreselor de la banca).

Cu toate acestea, el nu considera ca are obligatia sa-mi dea bunul obtinut la partaj, el intrand astfel in posesia si a masinii si a sumei de bani.

Asta e dreptate?

Din cate am inteles, are toate sansele de castig.....

Se mai poate rejudeca fondul daca se admite contestatia?
sau mai am vreo sansa....sa intru in posesia banilor.....


de_una_singura a scris:

eu nu am intrat in posesia acestui bun obtinut din partaj deoarece nu s-a specificat de unde sa-l iau sau cine mi-l da.
.

Nu ati precizat concret daca in actiune prin cererea principala au fost individualizate sumele asupra crora se ridica pretentii
Daca in actiune au fost precizate inclusiv sumele reprezentate de darul de nunta,iar in hotarare,instanta a omis precizarea acestor sume,se impunea sa reveniti cu cerere catre instanta pentru a se pronunta si asupra acelui capat de cerere,nesolutionat
Daca hotararea a ramas definitiva si irevocabila nu se mai poate revenii asupra fondului cauzei,in acest caz operand autoritatea de lucru judecat
In dispozitivul hotararii se precizeaza ca : masina i se atribuie lui, iar darul de nunta mie .
Problema este ca eu nu am intrat in posesia acestui bun (dar de nunta) in urma partajului si, mai mult, a fost incasat de catre el.
De aceea, am apelat la executare pt a-l obliga sa-mi achite suma de bani din hotarare, ca parte din bunurile partajate.
In contestatie, el sustine ca acest bun(dar de nunta= suma de bani) nu intra in obligatia de plata.
Dar eu de unde as putea sa-i iau daca ei nu mai exista, desi la masa de partaj au fost luati ca bunuri comune ale sotilor....
In cererea de executare s-a specificat clar suma de bani (darul de nunta) din dispozitivul hotararii.
El a intrat in posesia celor 2 bunuri retinute de instanta la masa de partaj, masina si darul de nunta, iar eu am ramas cu nimic!
Pot sa cer un drept de retentie asupra masinii pana imi recuperez banii?
Chiar dupa pronuntarea partajului, acest depozit a fost desfiintat si incasat de catre el (conform adreselor de la banca).

Daca a fost promovata o contestatie la executare, depuneti intampinare prin care invederati instantei faptul ca banii existau in cont la momentul pronuntarii actiunii de partaj apoi suma a fost retrasa de catre el. In dovedirea acestui fapt, atasati extrasele de la banca din care reiese clar cine a luat banii. Din moment ce el a ridicat banii, nici nu mai are importanta daca suma mai exista acum sau nu, el este obligat sa v-o dea, motiv pentru care puteti solicita executorului scoaterea la vanzara a masinii ce a intrat in lotul lui, sau poprirea veniturilor acestuia, sau ambele.

Alte discuții în legătură

Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj - intrare in posesie a bunului pocapoca pocapoca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita \"dar de nunta\") de care nu ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)