avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun obtinut la partaj DOAR scriptic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun obtinut la partaj DOAR scriptic

buna ziua!
va rog sa ma ajutati intr-o problema : in urma partajului am obtinut un bun (dar de nunta) care apare in lotul meu doar scriptic si nu faptic deoarece acesta a fost ridicat de fostul sot din depozitul bancar in care s-a constituit.
Am deschis un proces pe baza art. 281 prin care ceream lamurirea dispozitivului hotararii dar am pierdut la toate cele 3 instante.
Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot intra in posesia bunului respectiv? fostul sot s-a imbogatit miseleste cu partea mea din bunurile partajate.
va rog din suflet ajutati-ma c-un sfat!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: daneoana , utilizator 13:00, 12 Februarie 2010
daca bunul este individualizat si bine determinat prin sentinta, mergeti cu aceasta la un executor judecatoresc pentru a obtine bunul cuvenit.
citez din sentinta :subsemnata primeste suma de xxx (darul de nunta) . dar acest dar de nunta nu este in posesia mea, ci a fost incasat de fostul sot din contul bancar conform comunicarii bancii.
executorul mi-a spus ca nu este clar ca trebuie sa-l execute pe el :(( si de aceea am cerut lamurirea aplicarii dispozitivului
ce pot face acum cand am pierdut si nici la executor nu pot rezolva? :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita de_una_singura de_una_singura In urma partajului, mi s-a atribuit o suma de bani (dar de nunta) in posesia careia nu am intrat, fapt pt care am pus-o in executare. S-a facut contestatie la ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)