avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate viorel_radulescu

Activitate viorel_radulescu

pentru doamna/domnul mediator r.gabi, dincolo de discutia pe care ati demarat-o cu domnul avocat lascoschi, puteti formula o concluzie in speta pe care v-am expus-o?analizand cele relatate in cazul de fata si tinand cont de experienta dumneavoastra, credeti ca auchan va formula o plangere sau va face orice alte demersuri prin care sa se ajunga la autoritati ale statului?va multumesc
inca o nelamurire: exista un termen in care pot inainta plangerea catre politie?daca fac asta dupa un timp(sa zicem cateva zile, o saptamana), nu apare intrebarea de ce nu au chemat pe loc politia, cand il aveau deja acolo,prins asupra faptei?deci: in cat timp pot face o plangere legata de faptele expuse,dpdv legal, ca sa fie luata in seama?
GabrielaA a scris:

Firma aia de securitate a luat abuziv aia 70 de lei pentru produse de 10 lei. Si prietenul dvs. a zis "saru-mana" ca n-au chemat aia politia.
Nu se intampla nimic, numai ca a-2-a oara, daca se mai face vreo fapta d-asta, o sa cheme politia.

credeti ca pentru o eventuala a doua oara pastreaza copia CI si procesul verbal, ce au mai scris ei acolo?ca sa stie ca este "recidivist" si sa nu mai lase lucrurile la mica intelegere?domnul consilier "freeelis" spune referitor la un caz foarte asemanator(prezentat tot in cadrul acestei discutii, putin mai sus) ca este posibil sa trimita procesul verbal si plangerea la politie pentru inceperea cercetarilor.credeti ca in cazul pe care vi l-am expus eu ar proceda la fel?
si noi ne gandeam ca lor nu le-ar conveni sa faca o plangere penala pentru ca procedurile ar fi prea costisitoare in raport cu paguba (oricum recuperata) si de teama ca prietenul meu ar putea marturisi ca i s-au cerut bani (stie si ora la care a fost dus la casa pentru tiparirea bonului de 70lei, bon aflat la firma de securitate).deci din aceste 2 motive, noi credem ca nu vor face demersuri catre autoritati.multumim pentru raspuns =D>
r.gabi a scris:

Foarte interesant !
Nu cumva este vorba despre firma "Carefour" pentru ca in cazul in care raspunsul este afirmativ,firma aceasta s-a specializat pe acest gen de situatii,rezolvate in mod "sui generis"
De altfel despre o astfel de situatie au mai existat doua postari ale unor useri la topicul penal,fapt ce m-a determinat sa deschid un topic la "Discutii la moda" in care am intrebat si m-am intrebat din punct de vedere retoric daca firma cu pricina nu se substituie legiuitorului si cam ce ascunde o astfel de "politica"

este vorba despre auchan.aveti date despre alte cazuri in care aceeasi firma a procedat similar?s-a mai ajuns la politie sau micul santaj la locul faptei (in cazul acesta cei 70ron) a fost singura urmare? domnule avocat Lascoschi, spuneti ca nimic din cele intamplate nu va mai ajunge la politie, va mai fi aceasta informata?este preocupat sa nu ii apara numele nicaieri in evidentele politiei.va multumesc sincer pentru raspunsuri
GabrielaA a scris:

Nu se intampla nimic. Nu ajunge la politie.

doamna avocat, ati spus ca nu se ajunge la politie in acest caz (tanarul a fost prins de agentii de securitate, i s-a facut fotocopie dupa CI, a achitat produsele si a fost lasat sa plece). un prieten a fost si el prins ca a consumat in hypermarket cateva batoane de ciocolata in valoare de vreo 10lei (copie CI, a semnat 2 hartii, s-a inteles cu agentii sa nu sune la 112, a achitat la casa 70 ron, bonul e la firma de securitate) si a fost lasat sa plece, cu asigurarea verbala ca nu se ajunge la politie. ce credeti de acest caz? se va ajunge la politie?ce face firma de securitate cu copia CI, bonul de 70ron si actele semnate?(una din hartii era o lista cu produsele consumate).Va multumim anticipat, asteptam parerea dumneavoastra.
un prieten a fost prins intr-un hypermarket dupa ce a consumat cateva batoane de ciocolata, abandonand ambalajele pe rafturi. agentii de paza l-au oprit, s-au targuit, l-au inteles ca de la om la om, i-au zis ca nu vor informa politia, dar l-au obligat sa plateasca la una din casele hypermarketului suma de 70 ron(cu codurile de bare ale batoanelor consumate, muuulte la fel), cu bon (nu stiu cum au gandit-o, i-au spus ca "mai acoperim si noi din daunele magazinului") si l-au lasat sa plece. Nu au chemat politie,jandarmi, doar au scris ei niste hartii(o lista cu produsele consumate si neachitate), l-au pus sa le semneze si i-au facut copie dupa CI, i-au zis ca este "pentru arhiva". Este preocupat daca firma de paza poate informa politia ulterior acestei intamplari si sa se trezeasca chemat la politie. ce face firma de securitate cu hartiile de genul ala?oare firmele de securitate din hypermarketuri practica regulat suprataxarea, in loc de denunt la politie? i se poate intocmi dosar penal pentru un asa nimic de cativa lei?reprezentantii firmei de securitate pot trimite copia CI si hartiile alea la politie?Va multumesc sincer, in numele prietenului meu