Buna ziua,
Am , doua intrebari , va rog sa fiti atat de amabili, al caror raspuns este foarte important pentru mine
1.Si daca deja ei (angajatorii au facut acest lucru iar noi am semnat "amprentarea" pentru ca nu am avut de ales, ce e de facut?:(
2.Cum este legal ?- La inventar se face diferenta plus minus, se plateste minusul , sau angajatorul ramane si cu plusul si cu suma minus recuperata integral de la angajati?
Va multumesc foarte mult
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie
Problema:recuperare cm , documente personale, drepturi salariale
Datele problemei:
1.demisie art.79 ,acceptata chiar in ziua evenimentului,cu adaugarea si semnarea de catre angajator a notificatiei "Nu este necesara PREZENTZA in perioada de preaviz"(ce se intelege? se inchide cartea cu 7.01. sau 22.01?;am considerat sa lucrez in preaviz 15 zile,angajatorul a spus "nu e nevoie" si atunci l-am rugat sa scrie si sa semneze acest lucru pe demisie) .Data intocmirii demisiei 7.01.2010
2.Doua vizite si doua telefoane date in scopul recuperarii cartii de munca, fara rezultat.Motivatia:"cartea de munca este la scanat cine stie pe unde", "e greu de gasit"
Intrebari:
1.La ce data se inchide legal cm in acest caz: 7.01.2010 sau 22.01.2010, si cum pot afla daca s-a inchis intr-adevar,si in cat timp aflu, dar nu de la angajator care nu ar avea un raspuns clar
2.ce drepturi salariale am, sau nu, in cazul in care cm a fost inchisa cu 7.01 , 22.01 sau oricare alta data dupa 22.01?("bani pentru zile nemuncite?")
3.Ce masuri pot lua, in afara de a astepta ,pentru solutionare
4.Cum ma pot asigura ca , dupa incetarea contractului de munca, avizul meu de libera practica nu este folosit in continuare fara instiintarea si acordul meu(s-a mai intamplat acest lucru)
5.Mai am de recuperat si alte documente, unele nu a refuzat sa mi le inapoieze altele ....Este necesara o cerere scrisa pentru eliberarea acestora pentru a evita un refuz si discutii neplacute?
Nu ii urasc, nu ii iubesc, nu vreau amenint,vreau doar sa-mi stiu drepturile:) si sa-mi rezolv problema