Buna seara.Am urmatoarea problema. Sunt barbat nascut in 1950 luna august,am 31 de ani si 5 luni vechime pe cartea de munca.Din acesti ani 19 ani si 27 de zile in gr.II -conf.ord 50/9o anexa II poz 23 in procent de 100%.Intrebarea mea este urmatoarea: acesti ani lucrati in grupa a II-a imi permit iesirea la pensie anticipata partial si daca nu se poate, acesti ani pot completa vechimea pina la 35 de ani de munca necesari la iesirea la limita de varsta,adica la implinirea varstei de 65 de ani?Sper ca m-am facut inteles si multumesc anticipat pentru raspuns
Am o problema,va rog sa ma ajutati.Este vorba de sotie.In anul1976 a lucrat timp de 6 luni la o intreprindere,cartea de munca respectiva s-a pierdut.A declarat-o pierduta ,insa la viitoarea angajare nu a depus o adeverinta de la locul de munca precedent,deci perioada nu apare in cartea de munca actuala.A solicitat,acum,pentru completarea dosarului de pensionare, o adeverinta de la intreprinderea respectiva din care sa rezulte perioada lucrata la ei,dar i s-a raspuns ca arhivele au ars,si nu pot satisface cererea. Mentionez ca s-a specificat in cerere anul angajarii. Va multumesc
din 1968 am lucrat in trei schimburi,ore suplimentare care au fost platite, am beneficiat despor de echipa ,dar cind am solicitat adeverinta care sa ateste acestea mi s-a spus ca nu s-au platit la asigurarile sociale sumele corespunzatoare acestora si ca atare nu imi poate elibera aceasta adeverinta. este oare vina mea ca intreprinderea nu a platit banii aferenti ptr. aceste cistiguri? VA ROG DACA PUTETI SA-MI RASPUNDETI.