avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sporuri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sporuri

din 1968 am lucrat in trei schimburi,ore suplimentare care au fost platite, am beneficiat despor de echipa ,dar cind am solicitat adeverinta care sa ateste acestea mi s-a spus ca nu s-au platit la asigurarile sociale sumele corespunzatoare acestora si ca atare nu imi poate elibera aceasta adeverinta. este oare vina mea ca intreprinderea nu a platit banii aferenti ptr. aceste cistiguri? VA ROG DACA PUTETI SA-MI RASPUNDETI.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:18, 16 Februarie 2010
1. Intreprinderea nu a platit contributia pentru pensii pentru acele sume (sporuri) pentru ca atunci legea nu cerea asa ceva.
2. Deci acele sume nu se iau in calculul punctului de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pe post ika ika Va supun atentiei urmatorul aspect: In perioada 1977- 1983 am lucrat la o intreprindere in care retribuirea muncii se facea pe post si nu pe categorie. ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare ale profesorilor la calcularea pensiei miro478 miro478 Sunt profesor si imi pregatesc dosarul de pensionare. Am lucrat la unitati scolare din doua judete invecinate. In ultimele luni am solicitat si mi s-au ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de venit cu sporuri variabile. romeo bratu romeo bratu Am solicitat intreprinderii unde am lucrat eliberarea adeverintelor care sa ateste sumele lunare incasate de catre mine ca sporuri de lucru in zilele de ... (vezi toată discuția)