avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de venit cu sporuri variabile.

Am solicitat intreprinderii unde am lucrat eliberarea adeverintelor care sa ateste sumele lunare incasate de catre mine ca sporuri de lucru in zilele de duminica, ore suplimentare, prime vacanta si de concediu pentru perioada 1983- 2001. in baza legii nr 113 din 28.04.2021 si a Ord. Min. Muncii nr 487.05.2021, Intreprinderea a refuzat sa elibereze aceste adeverinte motivand ca nu are documente, in statele de plata aceste spiruri nu au fost evidentiate separat de celelate sporuri, de noapte, de izolare, etc. Mentionez ca alte sucursale din cadrul aceleiasi socientati au eliberat astfel de adeverinte fara probleme, chiar la intocmirea dosaruluide pensie. Ce cai legale asa avea la dispozitie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 11 Septembrie 2022
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Precizez ca nu mai sunt angajatul intrerinderii, sunt pensionat de 2 ani de zile
Multumesc :)
Dac nu figurati cu asa ceva pe statele de plata , degeaba sesizati ITM-ul.
Buna ziua
Asta este scuza , ca sporurile nu sunt evidentiate separat pe statul de plata ci sunt insumate cu celelate sporuri, vechime noapte, etc. Ele pot fi insa reconstituite din fisa de calcul a salariatului, pontaje, carte de munca. Celelalte sucursale au eliberat astfel de adeverinte, asta refuza.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
romeo bratu, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta de vechime popescu marcela popescu marcela Buna ziua si multumesc anticipat tuturor penru raspuns In completarea unei adeverinte de vechime se inscrie intr-o rubrica [u]Salariul de baza, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Adeverinta [ calcul ] punctaj pensie = buna ziua , v-as ramine ... nelu 2009tm nelu 2009tm ADEVERINTA [ CALCUL ] PUNCTAJ PENSIE = Buna ziua , v-as ramine indatorat daca m-ati lamuri in urmatoarea problema : sunt pensionat de un an la limita ... (vezi toată discuția)