avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare adeverinta de vechime

Buna ziua si multumesc anticipat tuturor penru raspuns
In completarea unei adeverinte de vechime se inscrie intr-o rubrica Salariul de baza, inclusiv sporurile care intra in calculul punctajului mediu anual
Toate bune, prin urmare se va inscrie atat salariul brut la data incheierii cat si cel de la data incetarii CIM.
Problema se ridica cu sporurile, pentru ca asa cum este adeverinta agreata de ITM , aceste sporuri trebuie incluse alaturi de salariul brut.
In timpul executarii CIM angajatul a primit anumite sporuri de productie care au avut un caracter nepermanent si variabil, dar care se iau in calcul la punctajul de pensie.
Pe de alta parte au fost acordate sporuri cu caracter permanent, ex:spor de vechime.
Am solicitat ITM- ului o pozitie si aceasta a fost ca se inscriu numai sporurile cu caracter permanent ce au fost acordate.
Care ar fi o solutie corecta pentru ca un angajat sa beneficieze de o adeverinta de vechime cat mai corecta si care sa-l ajute, respsectiv inscrierea alaturi de salariul de baza a sporurilor numai cu caracter permanent sau inscrierea a salariului brut cu toate sporurile acordate inclusiv nepermanente
Am observat ca art.23 / L19/2000 a fost modificat.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 11:59, 22 August 2010
- Cu siguranta Adeverinta va este necesara pentru pensie si in acest caz, trebuie agreata de Casa de pensii, nu de ITM
- In adeverinta se trec salariile de incadrare doar daca acestea nu au fost inregistrate in carnetul de munca

- Sprorurile se trec in adeverinta indicandu-se pentru fiecare in parte:
* functia
* denumire spor
* perioada in care s-a beneficiat de acest spor
* actele normative care au reglementat acordarea sporului in perioada respectica
---------- Sunt reglementari legale care accepta ca unele sporuri, chiar daca nu au caracter permanent, sa se includa in baza de calcul a pensiei. Cum ar fi sporul pentru munca de noapte care s-a acordat si ocazional (conform Ordinul MMSSF nr. 687 din 15 septembrie 2006) ---------------

! Adeverinta in cauza se acorda doar pentru perioada lucrata pana la 31.03.2001
Multumesc
In speta este vorba de completarea unei adeverinte pe ultimii 3 ani.
Deci........
Daca este vorba pentru ultimii 3 ani, nici nu este nevoie sa o solicitati fiindu-va necesara la pensie. Punctul de pensie se raporteaza la venitul lunar brut realizat si care... se regaseste in Declaratia nominala lunara pe care fiecare angajator o depune la Casa de pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea si sporul de noapte ContSters205948 ContSters205948 CARTILE de munca le tinem ptr la pensie dar dupa CODUL MUNCII vechimea si sporul de noapte trebuia trecute in cartea de munca.TREBUIA da sau nu. (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie- plata pe post ika ika Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in data de 02.06.2009,in data de 04.06.2009 am depus la CJP bz, o adeverinta cu salariile brute incasate lunar ... (vezi toată discuția)