avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea si sporul de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea si sporul de noapte

CARTILE de munca le tinem ptr la pensie dar dupa CODUL MUNCII vechimea si sporul de noapte trebuia trecute in cartea de munca.TREBUIA da sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 2 Septembrie 2011
Sporurile permanente trebuiau trecute in cartea de munca de la 01 ianuarie 1994, cand s-a stabilit inscrierea sumelor sub forma de fractie: la numarator salariul de baza+sporurile permanente, iar la numitor salariul de baza.
Sporul de noapte nu s-a inscris niciodata, deoarece nu a fost considerat spor permanent.
Angajatorii sunt obligati sa elibereze adeverinte angajatilor sau fostilor angajati cu privire la sporul de noapte realizat: pentru ce perioada si in ce procent fata de salariul baza avut in perioada respectiva.
lazar27 a scris:

CARTILE de munca le tinem ptr la pensie dar dupa CODUL MUNCII vechimea si sporul de noapte trebuia trecute in cartea de munca.TREBUIA da sau nu.


In codul muncii nu se face nicio referire la inscrierile in carnetul de munca ... pana la 01.01.2011 a fost in vigoare Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca care prevedea :
in carnet se trec retributia tarifara de incadrare, precum si alte drepturi ce se includ in aceasta.

Sporul de noapte nefiind un spor cu caracter permanent , nu se trecea in carnetul de munca , iar dupa 01.01.2011 nu se mai fac inregistrari in acesta.
Daca ati beneficiat de spor de nopate solicitati angajatorului sa va elibereze o adeverinta privind sporul de noapte si de valorificare a acestuia in procesul de stabilire si/sau de recalculare a pensiilor, potrivit Ordinului MMSSF nr. 687 din 15 septembrie 2006, publicat in Monitorul Oficial nr. 801 din 25.09.2006.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal asha ceva? ella200870 ella200870 BUNA ZIUA, LUCREZ LA O FIRMA UNDE PRESTEZ SI PROGRAM DE NOAPTE. PE STATUL DE PLATA APARE SPORUL ACORDAT ORELOR DE NOAPTE, DAR IN CARTILE DE MUNCA NU ESTE ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta de vechime popescu marcela popescu marcela Buna ziua si multumesc anticipat tuturor penru raspuns In completarea unei adeverinte de vechime se inscrie intr-o rubrica [u]Salariul de baza, inclusiv ... (vezi toată discuția)