avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ADEVERINTA [ CALCUL ] PUNCTAJ PENSIE = Buna ziua , ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ADEVERINTA [ CALCUL ] PUNCTAJ PENSIE = Buna ziua , v-as ramine ...

ADEVERINTA [ CALCUL ] PUNCTAJ PENSIE = Buna ziua , v-as ramine indatorat daca m-ati lamuri in urmatoarea problema : sunt pensionat de un an la limita de virsta dar lucrez in continuare fara a fi intrerupt activitatea . Daca solicit angajatorului eliberarea adeverintei de venit pe ultimul an , pentru punctaj pensie , ce trebuie sa inscrie ,sa cuprinda aceasta.....Ce prevede legea in aceasta situatie ? CU MULTUMIRI....O zi buna tuturor .
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:31, 13 Noiembrie 2023
[ link extern ]
Stie angajatorul ce trebuie sa va dea.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
Carp Mircea, utilizator
Multumesc ptr raspuns.......Scuzati-ma ca insist , dar suntem mai multi colegi in aceasta situatie.....De aceea va rog ,daca ati putea ,EXPLICIT , sa ne spune-ti conform legilor actuale in vigoare ce sume sunt trecute in adeverintele ptr punctaj pensie ? Pe fluturasul de salar ni se retin 25% C.A.S ,[deci contributie la pensie ] din venitul brut care cuprinde salar , spor noapte , spor simbete-duminici ,spor sarbatori legale . Nu din acest brut se calculeaza 25% contributia la pensie ,adica valoarea punctajului ? MULTUMESC ANTICIPAT .
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
nelu 2009tm, utilizator
– recalculare a pensiei prin valorificarea perioadelor de stagii (perioada lucrată după data de 01.04.2001)

Se atașează adeverința cu perioada lucrata eliberată de angajator – în copie
În acest caz actele se transmit prin email întrucât datele necesare stabilirii pensiei se valorifica pe baza declarațiilor nominale depuse de angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact suma bruta de pe fluturas ar trebui sa o aveti in acea adeverinta , suma din care vi s-au retinut cei 25% . Oricum , Casa de Pensii are de la ANAF aceasta evidenta , nu ia in considerare doar adeverinta , o compara cu evidentele lor . Daca vor exista diferente , Casa de Pensii va va anunta . Daca pentru celelalte sume - sporuri , ore suplimentare - angajatorul nu v-a retinut aceste sume , sau - si mai grav - le-a retinut si nu le-a virat , e de rau pentru el , face evaziune fiscala si il puteti reclama . Putem spera ca nu a facut asa ceva , ca nu i-ar fi moale ...
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitare puncte pensie Radu Cristian Radu Cristian Buna ziua, Legea 19, la art. 78 (acum abrogat) prevede o limitare a punctajului anual la 5 puncte. Pentru anul 2001 si urmatorii s-a retinut contributia CAS a ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu daca pentru orele suplimentare efectuate ... bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru orele suplimentare efectuate in perioada 1977-2000 s-a retinut contributia pentru asigurari sociale de stat. Am depus ... (vezi toată discuția)