avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Orele suplimentare ale profesorilor la calcularea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Orele suplimentare ale profesorilor la calcularea pensiei

Sunt profesor si imi pregatesc dosarul de pensionare. Am lucrat la unitati scolare din doua judete invecinate. In ultimele luni am solicitat si mi s-au eliberat adeverinte de sporuri si salarii. Adeverintele dintr-un judet au toate o coloana cu orele suplimentare, acestea fiind incluse in totalul de venituri, iar adeverintele din celalalt judet nu evidentiaza orele suplimentare, ca si cum n-ar exista, desi ele au fost impozitate. Intrebarea fireasca este daca orele suplimentare trebuie sau nu sa intre in calcul la stabilirea pensiei. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:42, 28 Iulie 2010
Nu conteaza daca sumele au fost impozitate sau nu ci daca s-a retinut si platit contributia pentru pensie, pentru a fi luate in calculul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri cu caracter permanent dumitru2000 dumitru2000 X pensionar obtine de la institutia unde a lucrat o adeverinta in care se mentioneaza ca a obtinut in perioada 1973-1999 sporuri cu caracter permanent: ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare invatamant - pensie Radu Cristian Radu Cristian Buna ziua, Sotia mea urmeaza sa se pensioneze pt. limita de varsta la 01.09.2010 din invatamant. Este angajata la un liceu cu grad definitiv. I s-a eliberat o ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs cu privire la situatia prezentata ... Viorica 14 Viorica 14 Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs cu privire la situatia prezentata mai jos. M-am pensionat in 2006 si in calculul pensiei nu au fost prinse primele din ... (vezi toată discuția)