avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs cu privire la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs cu privire la situatia prezentata ...

Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs cu privire la situatia prezentata mai jos.
M-am pensionat in 2006 si in calculul pensiei nu au fost prinse primele din fondul de salarii si orele suplimentare. Am primit o adeverinta la cerere prin care se spune in finalul sumelor enumerate drept prime, urmatoarele.
,,Luand in considerare dispozitiileart.64 din legea3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala,contributia individuala la pensie retinuta de catre angajaror salariatului, s-a calculat numai la salariul lunar de incadrare si sporurile cu caracter permanent. Orele suplimentare si primele mai sus mentionate nu au reprezentat venituri cu caracter permanent si nu au facut parte din baza de calcul a contributiei retinuta de de angajator salariatului pentru pensie.,,Totodata in calculul pensiei nu au fost prinse salariile compensatorii primite si impozitate conform legislatiei in vigoare. Avand in vedere textul mai sus citat,va rog sa-mi spuneti, cui sa ma adresez si daca am castig de cauza in aceasta situatie. Va multumesc mult si apreciez efortul dvs.

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit si calcularea punctului de pensie ARKzad ARKzad dupa cat timp de la data in care Ad.Financiare intocmesc regularizarile pentru anul precedent,acestea se aduc la cunostinta contribuabilului?. Legea noua a ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare nestipulate in contractul de muncă im82 im82 Pentru orele suplimentare efectuate fără ca acestea să fie înregistrate ca obligație in contractul de muncă, dar necesare și plătite de angajator, în ... (vezi toată discuția)
Intra orele suplimentare la calculul pensiei? CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua. Sunt pensionara, cu pensie anticipata partiala (am iesit la pensie in urma reducerii numarului de salariati). In timpul serviciului, am avut ... (vezi toată discuția)