Da, v-au informat corect; concediul medical nu va putea fi platit
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, potrivit art. 12 alin. (1) din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. In intelesul acestei norme, se considera o luna de stagiu de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical situatia in care sunt realizate cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare.
Din 22 octombrie 2013 va intra în vigoare noua prevedere introdusă prin Legea nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, dar şi pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, potrivit căreia angajatorii au obligaţia informării agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale despre ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate, în termen de o zi de la data ocupării acestora
Nue este cazul sa demisionati; pur si simplu puteti notifica angajatorul, fara a oferi explicatii suplimentare, ca doriti sa incetati contractul in perioada de proba, conform art 31 alin 3
In principiu, cu acordul angajatorului, puteti beneficia de cate zile de concediu fara plata doriti. Depinde acum daca aveti stipulata in regulamentul intern al societatii o alta prevedere care sa limiteze numarul acestor zile.
Da, puteti avea mai multe locuri de munca.
In cazul in care angajatorul nu doreste sa renunte partial sau total la perioada de preaviz, va trebui sa continuati activitatea la acel angajator pana la expirarea perioadei de preaviz.
Daca veti absenta, angajatorul poate sa dispuna concedierea conform art 61 lit a (disciplinar)
Va trebui sa mergeti la locul de munca inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani si sa faceti o cerere de reluare a activitatii si sa semnati decizia de reluare a activitatii. Incepand cu prima zi cand ar trebui sa va prezentati la locul de munca ( ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani) veti prezenta certificatele de concediu de maternitate ( din cele 126 de zile la care aveti dreptul). Apoi, dupa terminarea celor 126 de zile de concediu medical reluati toate etapele de la primul copil: cerere de suspendare a activitatii, dosar.. .etc
iar perioadele de incapacitate de munca in care prezentati angajatorului concediu medical se calculeaza raportat la salariul minim pe economie(670 lei)
1. -ce fel ce concediu medical ati avut? ce cod de indemnizatie avea?
-cand l-ati prezentat angajatorului?
-aveati vechime in munca si ati prezentat la noul loc de munca adeverinta stagiu de cotizare CAS pe ultimele 6 luni?
2. cate zile ati lucrat efectiv?
3. -demisia pe care ati depus-o ati inregistrat-o? aveti vreo dovada ca ati depus acea demisie si ca angajatorul a luat la cunostinta?
-cand ati absentat de la locul de munca?
Da, angajatorul poate sa mentioneze pe demisia dumneavoastra ca doreste sa renunte la perioada de preaviz si sa va aduca la cunostinta acest fapt.