avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Serggiu

Activitate Serggiu

Bun găsit!
În vara anului 2008 am fost implicat într-un accident de circulaţie cât de stupid, cu consecinţe atât de grave. Circulam în coloană cu o viteză de 30 km/h în interiorul unei localităţi, când maşina din faţa mea a frânat brusc, eu la rândul meu am frânat brusc şi maşina pe care o conduceam a ajuns cu cca 30 cm peste axul drumului, iar în momentul acela m-am izbit de autoturismul de teren care venea din sens opus. Fiind o maşină îngustă şi înaltă, iar ciocnirea fiind mai mult laterală, jeepul s-a răsturnat imediat. Maşina era decapotabilă şi în urma răsturnării conducătorul acesteia a fost rănit grav, iar după câteva zile din păcate a decedat la spital. Nu ştiu cât conta în producerea tragediei faptul că nu purta centura de siguranţă.
Din momentul acela mi s-a luat permisul, cazul urmează să fie soluţionat în viitorul apropiat. La sfârşitul anului trecut am avut primul proces, când mi s-a respins cererea de a beneficia de dovadă înlocuitoare de permis de conducere. Conform legii, permisul se anulează dacă dintr-un accident de circulaţie care a avut loc în urma nerespectării unei legi de circulaţie s-a produs decesul sau vătămarea corporală gravă a unei sau mai multor persoane.
Vă rog să-mi daţi nişte idei de ce m-aş putea lega în faţa judecătorului, ţinând cont şi de faptul că am stat un an jumate fără permis, am toate categoriile şi aş avea nevoie de el pentru practicarea meseriei. Am angajat avocat chiar din ziua accidentului, cazul fiind unul complex, cu mai multe părţi civile etc, însă doresc din partea dvs o părere, o idee, o soluţie bună pe care să le transmit avocatului în legătură cu recuperearea permisului, important cu atât mai mult încât în cazul anulării, trebuie să treacă încă un an până la posibilitatea de a-l redobândi.
Vă mulţumesc!