avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victimã - Obligatorie anularea permisului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victimã - Obligatorie anularea permisului?

Bun găsit!
În vara anului 2008 am fost implicat într-un accident de circulaţie cât de stupid, cu consecinţe atât de grave. Circulam în coloană cu o viteză de 30 km/h în interiorul unei localităţi, când maşina din faţa mea a frânat brusc, eu la rândul meu am frânat brusc şi maşina pe care o conduceam a ajuns cu cca 30 cm peste axul drumului, iar în momentul acela m-am izbit de autoturismul de teren care venea din sens opus. Fiind o maşină îngustă şi înaltă, iar ciocnirea fiind mai mult laterală, jeepul s-a răsturnat imediat. Maşina era decapotabilă şi în urma răsturnării conducătorul acesteia a fost rănit grav, iar după câteva zile din păcate a decedat la spital. Nu ştiu cât conta în producerea tragediei faptul că nu purta centura de siguranţă.
Din momentul acela mi s-a luat permisul, cazul urmează să fie soluţionat în viitorul apropiat. La sfârşitul anului trecut am avut primul proces, când mi s-a respins cererea de a beneficia de dovadă înlocuitoare de permis de conducere. Conform legii, permisul se anulează dacă dintr-un accident de circulaţie care a avut loc în urma nerespectării unei legi de circulaţie s-a produs decesul sau vătămarea corporală gravă a unei sau mai multor persoane.
Vă rog să-mi daţi nişte idei de ce m-aş putea lega în faţa judecătorului, ţinând cont şi de faptul că am stat un an jumate fără permis, am toate categoriile şi aş avea nevoie de el pentru practicarea meseriei. Am angajat avocat chiar din ziua accidentului, cazul fiind unul complex, cu mai multe părţi civile etc, însă doresc din partea dvs o părere, o idee, o soluţie bună pe care să le transmit avocatului în legătură cu recuperearea permisului, important cu atât mai mult încât în cazul anulării, trebuie să treacă încă un an până la posibilitatea de a-l redobândi.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:57, 17 Februarie 2010
Ce idei sa va dea cineva cand permisul dvs va fi anulat cu certitudine?
B-)
Soferului care a franat in fata dumneavoastra i s-a luat declaratie? Practic ati evitat un obstacol. Daca reusiti sa demonstrati asta, va absoarbe de vinovatie, deci nu va anuleaza permisul de conducere.
@ i-deal
Fiind o maşină îngustă şi înaltă, iar ciocnirea fiind mai mult laterală, jeepul s-a răsturnat imediat. Maşina era decapotabilă şi în urma răsturnării conducătorul acesteia a fost rănit grav, iar după câteva zile din păcate a decedat la spital. Nu ştiu cât conta în producerea tragediei faptul că nu purta centura de siguranţă.
Conform legii, permisul se anulează dacă dintr-un accident de circulaţie care a avut loc în urma nerespectării unei legi de circulaţie s-a produs decesul sau vătămarea corporală gravă a unei sau mai multor persoane.

In circumstanta evenimentului rutier soldat cu deces,apreciati ca aspectul invocat de dvs ,absolva responsabilitatea consecintelor evenimentului?
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti topicuri cu acelasi subiect! V-am sters celelalte topicuri. Scrieti aici toate nedumeririle dvs. cu privire la anularea permisului. Va multumesc.
Chiar nu va puteti"lega" de nimic,legea a fost foarte corect aplicata.
Este vorba despre un accident cu victma decedata ,in care se pare ca aveti culpa.
Ca va fi culpa dvs.exclusiva sau ca va fi culpa comuna,permisul va fi anulat,el in momentul de fata ,fiind suspendat in vederea anularii.
Pana la urma instanta va dispune prin hotarare anularea acestuia,daca veti fi gasit vinovat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident maryus_edy maryus_edy In data de 05.aprilie.2008 am obtinut permisul de conducere..Iar in data de 09.septembrie.2008 ora 21:30 am avut un accident de circulatie pe drum national cu ... (vezi toată discuția)
Accident in ungaria. poate sa-mi suspende permisul de conducere? LazarRuxandra LazarRuxandra Buna ziua. Am o speta si am nevoie de ajutorul dvs. Lucrez la o firma de transport marfa iar in Ungaria, pe un drum national, erau 2 benzi de circulatie. La ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa=anulare permis?? pop.marius pop.marius O.U.G. 195/2002 rep. Art. 114 (1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri: a) titularul permisului de conducere a fost ... (vezi toată discuția)