Buna ziua. Am o speta si am nevoie de ajutorul dvs.
Lucrez la o firma de transport marfa iar in Ungaria, pe un drum national, erau 2 benzi de circulatie. La un moment dat se ingusteaza drumul pe o singura banda. In fata mea era o masina mica cu 2 persoane in ea, iar in fata masinii era o duba tot pentru transport marfa.
Prima masina de transport nu a reusit sa se incadreze pe singura banda de circulatie ramansa, asa ca a franat brusc. Soferul masinii mici a franat la randul sau, eu la fel( eu fiind in a 3-a masina in spate), insa nu am apucat sa franez destul, asa ca am intrat in masina mica din fata mea.
M-am grabit sa vad daca au patit ceva cele 2 persoane din masina mica, soferul a spus ca e ok, insa persoana din dreapta prezenta dureri in zona pieptului. A ajuns politia si salvarea la fata locului, au facut masuratori, etc.
Au incheiat un proces verbal de constatare(cred) insa eu nu am primit nicio copie, nu am primit nicio hartie. La-m intrebat atunci pe politist daca imi ia permisul, insa raspunsul a fost negativ.
Am fost dupa aceea la politie la declaratie, am mai fost inca o data sa intreb cum ramane cu tot, nu am primit nici de acesta data nicio hartie, o copie dupa PV, nimic. Atunci am aflat ca persoana din dreapta a primit 8 zile de ingrijiri medicale si ca in Ungaria la peste 8 zile de ingrijiri medicale se face dosar penal.
Mi s-a spus ca va trebui sa merg la judecata in Ungaria si acum , intrebarea mea este:
Sunt sanse sa mi se suspende/anuleze permisul de conducere?
Tin sa precizez ca nu eu am fost principalul vinovat, prima masina a franat brusc si atunci eu nu am mai apucat sa opresc la timp.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Va multumesc anticipat pentru raspuns!