avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vinovat in accident rutier din spate cu victima usor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vinovat in accident rutier din spate cu victima usor lovita

Buna seara.
Astazi am fost din pacate protagonistul unui accident rutier soldat cu victime usoare(pasager dreapta) masina lovita de mine la un stop/cedeaza trecerea,eu venind din spate.Pasagera din dreapta a fost transportata la spital unde i s-au acordat ingrijiri ,avand ca rezultat externare dupa 1 ora si ca tratatament un unguent.Cu toate acestea m-am ales cu dosar penal chiar daca victima nu a depus plangere si nici nu are de gand .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez pentru nu a sfarsi acest accident banal la 10 km / ora cu un dosar penal si ce pot face pentru a evita suspendarea permisului..e vorba de pierderea locului de munca in acest caz
1 stiu ca sunt vinovat pentru accident dar incerc si sa fac tot posibilul pentru a-mi rezolva aceasta problema amiabil .

multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: blackgeorgiana , utilizator 10:54, 4 Octombrie 2012
Singura cale care ar putea duce la restituirea permisului este admiterea unei cereri adresate procurorului pentru infirmarea masurii retinerii permisului.
Daca situatia se prezinta in modul in care l-ati relatat nu cred ca numarul de zile de ingrijiri medicale va depasi 10. In aceasta situatie urmarirea penala nu se pune in miscare, iar dosarul penal se va solutiona cu NUP.
cioan a scris:

Daca situatia se prezinta in modul in care l-ati relatat nu cred ca numarul de zile de ingrijiri medicale va depasi 10. In aceasta situatie urmarirea penala nu se pune in miscare, iar dosarul penal se va solutiona cu NUP.

Buna ziua, am patit si eu o intamplare similara domnului andrei_cristiani, in cazul meu accidentul s-a petrecut in luna Mai 2012, l-am jenat usor pe un parcipant la trafic aflat in dreapta masinii mele, acesta s-a enervat in asa hal incat a intrat de pe banda lui de mers in fata mea, mi-a franat brusc si inevitabil am intrat in el. S-a dat jos tipand si urland, eu am sunat la politie, politia mi-a spus sa plec daca nu sunt victime, el cand si-a dat seama ca vreau sa plec a sunat la politie si a spus ca are victima in masina. In fapt victima a plecat de la locul accidentului cu palpitatii si a iesit din spital cu contuzie cervicala indirecta. Pe acest motiv mie mi-a fost retinut permisul in vederea cercetarilor, eliberandu-mi-se o dovada de circulatie pe care o prelungesc lunar de atunci. Problema mea este urmatoarea, ce as putea face pentru a grabi cercetarea de la politie, din cate stiu "victima" nu a depus plangere, nu a fost la IML, nu a necesitat nici macar o zi de ingrijiri medicale. Siu ca dosarul se va solutiona cu NUP........dar cand......ce pot face pentru a-l determina pe politist sa se miste, sa ia declaratii, sa faca ceva, orice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cimaxcim cimaxcim pe data de 25-11-2009 am facut un accident prin neacordarea prioritati de dreapta in nmasina mea eram eu cu sotia in cealalta masina erau doua persoane si ele ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna? ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari: - inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind ... (vezi toată discuția)
Accident -dosar la parchet IonelaCosm IonelaCosm Bună seara, am o nelămurire. În urma producerii unui mic accident în urma căruia am dat cu mașina peste o fata pe bicicleta și aceasta a fost la spital ... (vezi toată discuția)