inca de la inceput, nu am vrut sa povestesc pas cu pas cele intamplate. Dar haideti sa va spun ce am facut azi ref la acest lucru.
M-am dus la biroul de cercetari penale din cadrul rutierei , am discutat cu cel care se ocupa de dosarul meu. Mi-a spus ca dosarul este inca in cercetare si singura solutie este sa-l aduc pe cel care a condus pentru a declara acest lucru. I-am spus ca este plecat din tara nu stiu unde si pt cat timp. dar daca fereasca D.zeu, acest tip moare>>>>>raman fara carnet toata viata?
in fine.....l_am intrebat ce pot face pt a conduce. Mi-a spus sa ma duc cu nr de dosar si cu dovada la procuror sa-l intreb daca imi poate da dreptul de a conduce pe perioada cercetarii.
Il intreb>>>>>care dovada? Nu mi-ati dat nimic, nici dovada nici proces verbal
- atuncu du-te la ghiseu sa predai permisul si iti da o dovada fara valabilitate
- pentru ce sa-l predau? nu am primit nicio instiintare ref ca permisul ar fi suspendat
M-am dus la procuror (fara dovada bineinteles) si mi_a spus ca nu ma poate ajuta din moment ce dosarul nu a ajuns la el. Doar a fost inregistrat. Cei de la rutiera tre sa-mi dea dreptul de a conduce
deci chiar nu mai inteleg nimic
Maine am sa ma duc in audienta la comandantul politiei rutiere si am sa va tin la curent
1 in momentul aparitiei lor, eram afara din autoturism langa portiera soferului
2 ei spun ca au martori( pe cei de la pol locala) ca nu as fi oprit la semnal - nu exista inregistrari video
3 il cauta pe cel care a condus de fapt - este plecat din tara de 10 luni
eu de fapt asta intrebam: se poate ca cercetarea lor sa dureze 5 ani? Nu exista un termen de solutionare si trimitere spre parchet?
de ce pe timpul cercetarilor imi este suspendat dreptul de a conduce?
consultandu-ma (neoficial) cu anumiti agenti de la rutiera, parerile au fost impartite
- din moment ce nu mi s-a adus la cunostinta in scris ca mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, o pot face pana in acel moment
- dar in baza de date permisul apare suspendat, deci nu am dreptul de a conduce
pai si asta este o problema, de de fapt cea mai mare...ca nu ma aflam la volan. Eram in stationare in incinta portului constanta( incinta portuara nu este considerata drum public ci zona tehnica) cand au aparut organele au sustinut ca nu as fi oprit la semnalul lor in urma cu 20 min in oras....in fine, poveste lunga. Cert este ca am fost pus sa suflu in alcooltest iar rezultatul a fost 0,47. Probe biologice am refuzat sa mi se recolteze, motiv pt care mi s-a intocmit dosar de cercetare penala. Am dat o declaratie in care am relatat cele intamplate. Persoana care a condus pana in acel loc, a confirmat acest lucru, avea permis de conducere si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cei de la rutiera au refuzat sa-i ia o declaratie in acest sens.
In prezent mi se spune ca se fac cercetari. Problema mea asta este.....cercetarile pot dura 5 ani timp in care eu nu am dreptul de a conduce?
Nici in instanta nu pot actiona deoarece nu exista pv
Permisul (ca document) se afla in posesia mea
Nu mi s-a cerut predarea acestuia
in luna martie 2009, s-a intocmit dosar de cercetare penala, pe numele meu, pentru refuz de probe biologice, fara a conduce acel autoturism. Nici pana in ziua de azi nu mi s-a adus la cunostiinta faptul ca nu am dreptul de a conduce, dosarul de cercetare se afla inca la politia rutiera, iar in baza de date permisul apare ca fiind suspendat.
Intrebarea mea este: exista un termen de solutionare si de trimitere spre parchet a unui dosar de cercetare penala, indiferent de rezolutia acestuia?